Beste boeken over wijn

Le Club des Vins is trots op het aanbieden van een diverse selectie wijnboeken en tijdschriften. Van het baanbrekende “Beyond Flavour” van Nick Jackson tot uitgebreide boeken over Bordeaux, Champagne en Californië. Voor de echte wijnliefhebbers biedt Le Club des Vins als een van de weinige in Nederland ook Noble Rot Magazine aan, rechtstreeks uit Londen, een ode aan gastronomisch genot.

Wil je nog meer? We hebben een hele lange lijst met wijnboeken gemaakt met bijbehorende verkoopadressen. The Oxford Companion to Wine hoort absoluut in je boekenkast thuis, maar die vind je ook op Bol en Amazon en daar kunnen we helaas nog niet mee concurreren.  

Beyond Flavour: een must-have voor blindproeven

Nick Jackson’s “Beyond Flavour” is een onmisbaar hulpmiddel voor diegenen die hun blindproefvaardigheden willen verbeteren. Jackson, inmiddels Master of Wine, onthult de geheimen van het identificeren van wijnen, niet (alleen) door smaak maar juist door zuren en tannines. Hoewel misschien niet geschikt voor de beginnende wijndrinker, is het een eye-opener voor degenen die zich verdiepen in WSET3 of WSET4-niveaus. Een geweldig hulpmiddel voor serieuze wijnfans.

En ook Noble Rot

De wijnboekencollectie van Le Club des Vins gaat verder dan alleen dikke pillen. Van het verkennen van de subtiele nuances van Bordeaux tot het ontdekken van de opkomende wijnen uit de Franse Alpen, er is voor ieder wat wils. Maar probeer ook een keer Noble Rot Magzine, een frisse en hedendaagse kijk op de wijnwereld, rechtstreeks uit Londen.