Le Club des Vins

Wijncursussen

Dieper in het glaasje duiken? Goed idee. Kom een wijncursus volgen bij Le Club des Vins. We organiseren het hele jaar door wijncursussen in Rotterdam op SDEN2 en SDEN3 niveau. 

Inhoud

champagne wijnproeverij kaas rotterdam

Planning

Le Club des Vins organiseert het hele jaar door wijncursussen. 
De stamplaats is Proef bij Platenburg, de wijnbar van Wijnkoperij Platenburg.

15 JAN - SDEN2 WIJNOORKONDE

Van beginner naar bourgondiër in 5 avonden. We verkennen druiven, wijnstijlen, wijnlanden en hoe je wijn het beste kunt proeven. Een wijnkaart lezen wordt appeltje-eitje na deze wijncursus..

20 FEB - SDEN2 WIJNOORKONDE

Van beginner naar bourgondiër in 5 avonden. We verkennen druiven, wijnstijlen, wijnlanden en hoe je wijn het beste kunt proeven. Een wijnkaart lezen wordt appeltje-eitje na deze wijncursus..

3 MAA - SDEN3 WIJNOORKONDE

We gaan verder waar SDEN2 was gebleven. Dat houdt concreet in dat we veel meer tijd uittrekken voor Frankrijk (één les in SDEN2, drie lessen in SDEN3). In 8 avonden duiken we dieper de wijnwereld in.

Wat vinden onze cursisten?

“Ik kan Club des Vins en de wijncursussen van Nadien ten zeerste aanbevelen aan iedereen die zijn of haar kennis over wijn wil vergroten. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt, deze cursus zal je zeker inspireren en uitdagen. En nu op naar SDEN3, ik zie je in oktober!”

5/5

Thomas

Bron: Google Reviews

“Afgelopen maanden de SDEN2 cursus gevolgd.
Wat een enorm leuke cursus is dit! Zeer aan te raden!
Nadien en Danielle weten je op een frisse en leuke manier mee te nemen in de wijn wereld.
Dank Nadien en Danielle en tot SDEN3!”
 
 
5/5

Fulco

Bron: Google Reviews

“Dit jaar de SDEN 3 cursus bij Le Club des Vins gevolgd en het was helemaal geweldig. Nadien is een uitstekende docent die alles ontspannen, maar met heel veel kennis en enthousiasme brengt. Ze zorgt dat je net weer wat extras leert, elke avond vloog weer voorbij.”

5/5

Steven

Bron: Google Reviews

Onze docenten

Mijn naam is Nadien de Visser, oprichter van Le Club des Vins.

In 2016 heb ik Le Club des Vins opgericht. Het idee ontstond vijf jaar daarvoor, toen ik in Frankrijk ging studeren – where else? Ik ging er bedrijfskunde studeren en werd verliefd op wijn. Het eerste slokje rosé onder de Provençaalse zon veranderde mijn leven. Hier moest ik meer van weten. En zo geschiedde.

Inmiddels heb ik WSET4 gehaald en bezig met Weinakademiker. Ik geef al meer dan 7 jaar les.

Maar ik doe het niet alleen. Daniëlle Duijvestijn en Coen van der Burgt geven ook les voor Le Club des Vins.

wijnproeverij champagne proeven wijnproeven rotterdam

Waarom bij Le Club?

Al meer dan 800 cursisten gingen je voor.
Daarnaast hebben we  meer dan 1250 examentrainingen verkocht. 

Mooie wijnen

Bij Le Club wordt niet bezuinigd op wijn. We trekken mooie flessen open, die aansluiten op de lesstof. De waarde ligt gemiddeld op 125 euro per les.

Sfeervolle locaties

Al jaren geven we de wijncursus bij Wijnkoperij Platenburg, eerst in de winkel, maar tegenwoordig in de gloednieuwe wijnbar: Proef bij Platenburg. Ook zijn we van de partij bij Wijnbar Walsjérôt in Rotterdam en Vindict Wine in Amsterdam-Noord.

Gratis examentraining

Alle cursisten mogen gratis gebruik maken van de online examentraining, die bestaat uit honderd(en) oefenvragen en handige linkjes naar extra informatie in de vorm van podcasts, documentaires, artikelen enzovoorts.

Veelgestelde vragen

Vaak krijg ik de vraag welke wijncursus ik heb gevolgd. Was dat WSET of SDEN? Mijn antwoord is niet zo standaard, want ik heb twee – ogenschijnlijk dezelfde – cursussen gevolgd: SDEN-3 en WSET-3 (en inmiddels ook WSET4). Ze lijken hetzelfde, maar dat zijn ze niet. Lees meer >

Nee, dat hoeft niet. SDEN1 is eigenlijk gewoon een wijnproeverij met iets meer in’s en out’s over de wijnen die je proeft. Ik vind het niet veel toevoegen. SDEN2 is een ideale wijncursus voor beginners.

Nee, het officiële examen zit niet inbegrepen. Ervaring leert dat niet iedereen het echte examen wil afleggen, dus de keuze ligt bij de cursist zelf. De kosten zijn 85 euro voor SDEN2-examen en 125 euro voor een SDEN3-examen. Je kunt een examen reserveren via het Wijninstituut (soms ook in Rotterdam) en via de Wijnacademie (Maarn en Amsterdam).

Je kunt Le Club des Vins ook inhuren als je een groep van tenminste 10 personen hebt. Minder kan ook, maar dan moeten we even rekenen. Stuur een mail voor meer info.

Gratis examentraining

Le Club des Vins biedt examentrainingen voor WSET en SDEN. Zo’n examentraining bestaat uit honderd(en) oefenvragen en handige linkjes naar extra informatie in de vorm van podcasts, documentaires, artikelen enzovoorts.

In totaal hebben meer dan 2000 mensen een examentraining besteld of een cursus gevolgd bij Le Club des Vins. 

Als je je inschrijft, krijg je automatisch toegang tot de examentraining van Le Club des Vins.

examentraining
Shopping cart close