Wijncursus

wijncursussen

Het aanbod in Rotterdam

SDEN2

SDEN2 is de perfecte wijncursus voor beginners in de wijn. In 5 lessen gaan we langs de belangrijkste wijnlanden, maken we kennis met de belangrijkste druivenrassen en proeven we de bekendste wijnstijlen. We leren je een proefmethode, waarmee je objectief een wijn kunt beschrijven. Ook komen de basisbeginselen van wijnspijs aan bod. Kijk bij de cursussen voor meer informatie over het lesprogramma.

Bij voldoende vraag kunnen er nog extra wijncursussen worden toegevoegd.

SDEN3

In acht avonden duiken we dieper de wijnwereld in. De belangrijkste wijngebieden worden uitgebreid besproken en geproefd. Daar waar SDEN2 Frankrijk één les behandeld, trekt SDEN3 daar drie lessen voor uit. Deze wijncursus stoomt je klaar voor het officiële examen ‘wijnbrevet’ aan de Wijnacademie. Met dit certificaat heb je ook toegang tot de Vinologenopleiding. Kijk bij de cursussen voor meer informatie over het lesprogramma.

Bij voldoende vraag kunnen er nog extra wijncursussen worden toegevoegd.

Waarom een wijncursus bij Le Club des Vins?

  • Al meer dan 800 cursisten gingen je voor. Daarnaast hebben we meer dan 1250 examentrainingen verkocht.
  • Bij Le Club wordt niet bezuinigd op wijn. We trekken mooie flessen open, die aansluiten op de lesstof. De waarde ligt gemiddeld op 125 euro per les.
  • Al jaren geven we de wijncursus bij Wijnkoperij Platenburg in Rotterdam, eerst in de winkel, maar tegenwoordig in de gloednieuwe wijnbar: Proef bij Platenburg.
  • Alle cursisten mogen gratis gebruik maken van de online examentraining, die bestaat uit honderd(en) oefenvragen en handige linkjes naar extra informatie in de vorm van podcasts, documentaires, artikelen enzovoorts.

Wat zeggen oud-cursisten?

wijnproeverij champagne proeven wijnproeven rotterdam