Wij zijn Nadien de Visser en Jan Jaap Altenburg en wij raken niet uitgepraat over wijn.
Dit gekeuvel nemen we op en zetten we online op #winewednesday.

Laatste aflevering

Meest beluisterde podcasts

Jan Jaap en Nadien ontmoeten elkaar voor het eerst bij WSET Diploma Course in 2018. Al snel blijkt dat ze beide groot zijn van podcasts en dat er nog geen Nederlandse podcast over wijn bestond. Ze besluiten er een te maken. Houtje touwtje, maar met heel veel plezier. Inmiddels is de opnameapparatuur verbeterd en hebben ze al meer dan 100 afleveringen gemaakt. En ze zijn nog lang niet klaar.

Dit zijn de best beluisterde podcasts:

Hosts

Jan Jaap Altenburg

Jan Jaap Altenburg heeft WSET4 op zak en was sommelier bij onder andere Bentinck in Amerongen en Maeve in Utrecht. In juni 2023 heeft zijn eigen wijnbar geopend: Wijnbar Vindict. Tussen de bedrijven door experimenteert hij er lustig op los. Zo heeft hij zelf (alcoholvrije) gin gemaakt, cider en (mousserende) wijn. De laatste aanwinst is de eigen blend van Wijngoed Wolf, te proeven in de bar. Niet gek, want hij is grote fan van Nederlandse wijn en heeft meegeholpen bij het samenstellen van het assortiment van Wijnwinkel Bob in Amsterdam.

Nadien de Visser

Nadien de Visser is oprichter van Le Club des Vins en is in 2021 geslaagd voor de Diploma Course. Naast Le Club geeft Nadien wijncursussen (WSET en SDEN) en is ze vaste tekstschrijver van verschillende importeurs en/of wijnwinkels, waaronder Gall & Gall, Wijnkoperij Platenburg en Vinites.

Flessenaanvraag

Flessen insturen? Dat kan. We zijn super benieuwd naar jullie assortiment. Hieronder vind je meer informatie over de mogelijkheden om te adverteren in Le Club & Sommeljj de Podcast.

Le Club & Sommeljj de Podcast is de eerste (en grootste) podcast van Nederland over wijn met een jonge, actief betalende community.

  • Meer dan 225.000 streams
  • Gemiddeld 4.000 luisteraars per aflevering
  • 55% man, 45% vrouw
  • 55% tussen 23 en 34 jaar oud
  • >100 betalende leden voor slobberpost (eindigt december 2023)
  • Publicatie op #winewednesday, 3x per maand

Opsturen?

Dat mag altijd. Lees onderaan deze pagina even de disclaimer door.

Ons postadres:

Le Club & Sommeljj de Podcast
Linker Rottekade 292
3034CV Rotterdam

Op de mailinglijst

We hebben een mailinglijst gemaakt speciaal voor wijnwinkels en importeurs. Als wij een podcast opnemen over een bepaald thema, hoor je dat als eerste. We mailen een paar keer per jaar.

In de media

Disclaimer

Het spreekt wellicht voor zich, maar: we zijn niet te koop. We kunnen niet garanderen dat jouw opgestuurde wijnen worden genoemd in de podcast.

Desalniettemin vinden we het heel leuk om wijn te proeven. Sterker nog, het is de reden dat we voor dit vak hebben gekozen. Als de wijn bij een onderwerp past of zoveel indruk maakt dat we ‘m gewoon moeten benoemen, dan hoor je dat zeker terug in de podcast.