Schuif aan bij een proeverij van Le Club des Vins. Hieronder vind je de proeverijen die de komende tijd gepland staan. Liever een besloten proeverij? Dan kan ook. Mail me je wensen.

Zakelijke proeverij?
Dat kan ook. Le Club des Vins inhuren voor een proeverij op locatie (of online) kan ook.

24 februari 2023

8x Chablis

De mooiste wijn die Nadien ooit heeft gedronken, was Chablis Les Butteaux 2010 van Raveneau. Ongekend krachtig en tegelijkertijd zo verfijnd. Romig en levendig tegelijk. Fantastisch. Het is een gebied van 5500 hectare en ligt dichterbij de Côte des Bar (Champagne) dan bij Beaune (Bourgogne).

Op 24 februari gaan we je acht verschillende chablis laten zien, van Petit tot Grand en van Portlandian tot Kimmeridge. Alvast een voorproefje? Lees dit artikel >

Datum: vrijdag 24 februari 2023
Tijd: van 19:30 uur tot 21:30 uur
Locatie: Vindict, Docklandseweg 3-5 (Amsterdam)
Presentatie: Jan Jaap Altenburg & Nadien de Visser
Ticket: 50,-


26 februari 2023

Apostelhoeve

De Apostelhoeve is het oudste wijnhuis van Nederland. Je bent hun wijnen ongetwijfeld wel eens ergens tegenkomen, bijvoorbeeld de Cuvée XII bij Walsjérôt. Maar wist je dat ze maar liefst 7 wijnen maken? Van een frisse mousserende tot een zoete late harvest? Zomaar de hele collectie bij elkaar krijgen, is niet gemakkelijk, maar na flink zoeken is het ons gelukt. Van de beroemde Cuvée XII proeven we zelfs de jaargangen 2020 en 2021 naast elkaar.

De proeverij wordt gegeven door onze nieuwe sommelier: Jan Jaap Altenburg. En dat is niet zomaar iemand. Jan Jaap werkte onder andere als hoofd-sommelier bij toprestaurant Maeve en opent later dit jaar in Amsterdam de wijnbar van Vindict. Jan Jaap weet ontzettend veel van Nederlandse wijnen en hij is dan ook dé aangewezen persoon om de Apostelhoeve proeverij te verzorgen. We proeven in totaal acht wijnen.

Datum: zondag 26 februari 2023
Tijd: van 13:00 uur tot 15:00 uur
Locatie: Walsjérôt in Rotterdam
Presentatie: Jan Jaap Altenburg
Ticket: 50,-


4 maart 2023

Engeland vs. Champagne

Afgelopen maand hebben we een podcast opgenomen over Engelse bubbels, we hebben het rapport van Tim Atkin er op nageslagen en zijn helemaal ready to pop some corks. We gaan je meenemen in het verhaal van Engelse bubbels en zetten ze naast vergelijkbare champagne. Kun jij de herkomst achterhalen?

Datum: zaterdag 4 maart 2023
Tijd: van 19:30 uur tot 21:30 uur
Locatie: Vindict, Docklandseweg 3-5 (Amsterdam)
Presentatie: Jan Jaap Altenburg & Nadien de Visser
Ticket: 59,-


12 maart 2023

Make Sherry Great Again

Het is misschien wel de meest ondergewaardeerde wijn van de planeet: sherry. Daar moet verandering in komen. Er is een nieuwe generatie wijnmakers opgestaan die de regio uit het slop trekken. Dat werpt zijn vruchten af. Er is meer interesse én de regels zijn voor het eerst in 50 jaar veranderd en hier en daar versoepeld (maar ook hier en daar aangescherpt). Nadien de Visser (DipWSET en groot sherryfan) gaat je er alles over vertellen tijdens deze proeverij. 

We proeven acht verschillende sherry’s en er staat een bijpassend kaasplankje klaar op elke tafel.

Datum: zondag 12 maart 2023
Tijd: van 13:00 uur tot 15:00 uur
Locatie: Walsjérôt in Rotterdam
Presentatie: Nadien de Visser (DipWSET)
Ticket: 55,-


16 april 2023

Lopez de Heredia, Rioja

Jelle van Walsjérôt en Nadien van Le Club des Vins hebben los van elkaar wat flessen van Lopez de Heredia bij elkaar gespaard. Een paar jaar geleden waren deze wijnen lang niet zo gewild als tegenwoordig.

We zouden de flessen ook op catawiki kunnen zetten en een vakantie naar de Bahama’s boeken, maar wij drinken ze liever op, met jullie! We hebben verschillende jaargangen. Van Viña Tondonia hebben we in ieder geval wit (1991, reserva), rosé (2009) en rood (2009, 2010 en nog iets ouds). De rest zie je van zelf. We gaan nu alvast aan de studie, want over dit huis valt héél veel te vertellen. Alvast een tip: razende reporter mocht er binnenkijken en schreef dit artikel erover.

Datum: zondag 16 april 2023
Tijd: van 13:00 uur tot 15:00 uur
Locatie: Walsjérôt in Rotterdam
Ticket: 65,-


24 april, 8 mei en 22 mei 2023

Wijn & kaascursus

Eind 2022 organiseerden we een kaas- & wijnproeverij met 8 wijnen en 16 (!) kazen. Of eigenlijk 17: we serveerden zelfs de illegale Texelse groene kaas. Die proeverij smaakt naar meer. Er is nog zoveel interessants over kaas en wijn (en vooral over de combinatie daarvan) te vertellen, dat wij eigenlijk ter plekke al hebben besloten om een een driedelige kaas- & wijncursus te gaan organiseren. Nu is het zover. De cursus start eind april en er is maar beperkt plek beschikbaar. Schrijf je nu in. Aan het einde van de cursus weet je dan precies hoe je een kaasplankje opbouwt, welke wijnen daar lekker bij gaan en vooral waarom!

Datum: maandag 24 april, 8 mei en 22 mei 2023
Tijd: van 19:30 uur tot 22:00 uur
Locatie: Walsjérôt in Rotterdam
Ticket: 195,- voor drie avonden


11 juni 2023

The Bubble Battle

We luiden het proefseizoen in met bubbels – what else? We hebben ge-wel-dige bubbels uitgezocht en het is aan jou de taak om de champagne er uit te vissen. Klinkt simpel, maar lukt dat ook als het tegen een steengoede Engelse fizz staat, of de best geteste cap classique? We gaan de uitdaging aan en proeven negen mousserende wijnen uit alle windstreken (maar vooral koele).

Datum: zondag 11 juni 2023
Tijd: van 13:00 uur tot 15:00 uur
Locatie: Walsjérôt in Rotterdam
Presentatie: Nadien de Visser
Ticket: 65,-