Er zit nog niets in je winkelwagen. Wil je wat leuks zien?
Go shoppingProef je mee?
Schuif aan bij een proeverij van Le Club des Vins. Hieronder vind je de proeverijen die de komende tijd gepland staan.
Liever een besloten (zakelijke) proeverij? Dan kan ook. Op deze pagina vind je algemene informatie of mail je wensen en we sturen je binnen één dag een voorstel. De wijncursussen vind je hier.
12 OKTOBER – BOURGOGNE LES CRUS (AMSTERDAM)
Op 12 gaan we los met 8 crus uit deze betoverend mooie wijnstreek. Het summum van Bourgogne, dit is de middag van de klappers. We proeven enkel premier en grand cru wijnen tijdens deze middag om zo de ware aard van de Bourgogne te doorgronden. Deze middag focussen we ons op de crus van Bourgogne. We proeven vier chardonnay en vier pinot noir. Zo zag de vorige middag eruit.
19 OKTOBER – PINOT NOIR: BOURGOGNE VS. DE REST
Maak je klaar voor een blindproeverij waarin we rode Bourgogne naast het beste van daarbuiten zetten. Wat gebeurt er als we Adeneuer’s Kleine Kammer (Ahr, Duitsland) naast een Bourgogne zetten? En hoe groot zijn de verschillen tussen die geweldige pinot noir van By Farr uit Geelong (Australië) en Bourgogne? Uiteraard mag de pinot noir van Jamie Kutch (Californië, VS) ook niet ontbreken. Kortom, het worden uitdagende flights waar je je proefskills grondig kan testen. Doe je mee?
27 OKTOBER – BOURGOGNE LES BLANCS
Het eerste drieluik Bourgogne vond voor de zomer plaats en was een succes (kaarten gingen bijna sneller dan Lowlands over de toonbank). Benieuwd welke wijnen we toen hebben geschonken? Check onze insta. Nadien & Bram hebben ondertussen beide weer een bezoek aan de streek gebracht en knallers van wijnen voor je uitgezocht.
Deze middag proeven we van Chablis tot village niveau chardonnay uit de Côtes de Beaune en de meer zuidelijke regio’s van Bourgogne. Misschien wel een verdwaalde aligoté, sauvignon blanc (AOC Saint Bris) en een mooie gerijpte wijn.
6 NOVEMBER – SHERRY & FOOD EXTRAVAGANZA
Jammer genoeg wordt sherry nog altijd onderschat. Doodzonde, maar ook begrijpelijk: de unieke, soms onverwachte smaken vragen om een open mind. En de sleutel tot het ontdekken van sherry? De waanzinnige combinatie met eten! Sherry is dé ultieme eetwijn, en er zijn geweldige wijnspijscombinaties te maken die je omver zullen blazen. Daar gaan we mee aan de slag op 6 november 2024. We trekken alles uit de kast voor een sherry & food pairing extravaganza.
Wat precies op het menu staat, blijft nog even een verrassing. Voor wie écht niet kan wachten, bekijk alvast dit filmpje van onze eerdere sherry lunch voor een sneak peek. Tijdens mijn vele reizen naar de sherrystreek, van Copa Jerez 2023 tot de presentatie van smaakexpert François Chartier over moleculaire harmonieën (say what?), heb ik uitgebreid geproefd en talloze aantekeningen gemaakt. De beste combi’s serveren we op 6 november.
Tip: deze avond is onderdeel van de sherry cursus in oktober, maar ook los te boeken.
10 NOVEMBER – BOURGOGNE LES ROUGES
Het eerste drieluik Bourgogne vond voor de zomer plaats en was een succes (kaarten gingen bijna sneller dan Lowlands over de toonbank). Benieuwd welke wijnen we toen hebben geschonken? Check onze insta. Nadien & Bram hebben ondertussen beide weer een bezoek aan de streek gebracht en knallers van wijnen voor je uitgezocht.
Deze middag focussen we op de rode wijnen van Bourgogne. Is er iets mooiers dan pinot noir? De kalkhoudende kleibodem en het gematigde klimaat zijn het geheime recept om pinot noir in alle glorie te laten shinen. Dat ervaren we door onder andere AOC Bourgogne Pinot Noir te proeven, maar ook bekende villages als Chambolle-Musigny en Volnay komen aan bod.
16 NOVEMBER – BUBBLE BATTLE
Yes, we doen weer een rondje bubbels, want we houden er zo van. We hebben ge-wel-dige bubbels uitgezocht en het is aan jou de taak om de champagne er uit te vissen. Klinkt simpel, maar lukt dat ook als het tegenover een steengoede Engelse fizz staat, of een topnotch sekt? Zo zag de vorige editie eruit.
We gaan de uitdaging aan en proeven acht mousserende wijnen uit alle windstreken (maar vooral koele). We proeven in battles en zetten een champagne tegenover een niet-champagne. Uiteraard zetten we ook weer een bijpassend kaasplankje op tafel.
1 DECEMBER – BOURGOGNE LES CRUS
De feestmaand inluiden met Bourgogne? Mais oui! Op 1 december gaan we los met 8 crus uit deze betoverend mooie wijnstreek. Het summum van Bourgogne, dit is de middag van de klappers. We proeven enkel premier en grand cru wijnen tijdens deze middag om zo de ware aard van de Bourgogne te doorgronden. Deze middag focussen we ons op de crus van Bourgogne. We proeven vier chardonnay en vier pinot noir. Zo zag de vorige middag eruit.