Schuif aan bij een proeverij van Le Club des Vins. Hieronder vind je de proeverijen die de komende tijd gepland staan. Liever een besloten proeverij? Dan kan ook. Mail me je wensen.

Zakelijke proeverij?
Dat kan ook. Le Club des Vins inhuren voor een proeverij op locatie (of online) kan ook.

2 april 2023

De favorieten van Rioja

Het stond al een tijdje op onze planning: een podcast over Rioja. Het gaat er nu echt van komen en we willen onze highlights graag met jullie delen in een proeverij over deze geweldige Spaanse wijnstreek. Van tradities tot nieuwigheden, ze komen allemaal aan bod. 

Datum: zondag 2 april 2023
Tijd: van 13:00 uur tot 15:00 uur
Locatie: Vindict, Docklandseweg 3-5 (Amsterdam)
Presentatie: Jan Jaap Altenburg & Nadien de Visser
Tickets: 55,-


16 april 2023

Lopez de Heredia, Rioja

Jelle van Walsjérôt en Nadien van Le Club des Vins hebben los van elkaar wat flessen van Lopez de Heredia bij elkaar gespaard. Een paar jaar geleden waren deze wijnen lang niet zo gewild als tegenwoordig.

We zouden de flessen ook op catawiki kunnen zetten en een vakantie naar de Bahama’s boeken, maar wij drinken ze liever op, met jullie! We hebben verschillende jaargangen. Van Viña Tondonia hebben we in ieder geval wit (1991, reserva), rosé (2009) en rood (2009, 2010 en nog iets ouds). De rest zie je van zelf. We gaan nu alvast aan de studie, want over dit huis valt héél veel te vertellen. Alvast een tip: razende reporter mocht er binnenkijken en schreef dit artikel erover.

Datum: zondag 16 april 2023
Tijd: van 13:00 uur tot 15:00 uur
Locatie: Walsjérôt in Rotterdam
Ticket: 65,-


24 april, 8 mei en 22 mei 2023

Wijn & kaascursus

Eind 2022 organiseerden we een kaas- & wijnproeverij met 8 wijnen en 16 (!) kazen. Of eigenlijk 17: we serveerden zelfs de illegale Texelse groene kaas. Die proeverij smaakt naar meer. Er is nog zoveel interessants over kaas en wijn (en vooral over de combinatie daarvan) te vertellen, dat wij eigenlijk ter plekke al hebben besloten om een een driedelige kaas- & wijncursus te gaan organiseren. Nu is het zover. De cursus start eind april en er is maar beperkt plek beschikbaar. Schrijf je nu in. Aan het einde van de cursus weet je dan precies hoe je een kaasplankje opbouwt, welke wijnen daar lekker bij gaan en vooral waarom!

Datum: maandag 24 april, 8 mei en 22 mei 2023
Tijd: van 19:30 uur tot 22:00 uur
Locatie: Walsjérôt in Rotterdam
Ticket: 195,- voor drie avonden


14 mei 2023

Zoete zondag

Op zondagmiddag 14 mei organiseert Le Club des Vins samen met de gloednieuwe wijnbar in Rotterdam, Proef bij Platenburg, de eerste Zoete Zondag. En dat op Moederdag. Een beter moment kan niet, toch? Dus nodig je moeder, oma, tante of moederfiguur uit en geniet van al het lekkers dat op tafel komt. Wat dacht je van citroenmerengue met Sauternes? Of madeleines uit eigen keuken met een zoete chenin blanc? Maar ook die bijna vergeten maar o zo goed Cream Sherry komt voorbij. En een zoete Madeira. Hmm… het water loopt ons nu al in de mond. Naast uitleg over de combinaties worden uiteraard ook de verschillende wijnen toegelicht.

Datum: zondag 14 mei 2023
Tijd: van 13:00 uur tot 15:00 uur
Locatie: Proef, Goudsesingel 334A (naast Wijnkoperij Platenburg)
Presentatie: Nadien de Visser
Tickets: 50,-


11 juni 2023

The Bubble Battle

We luiden het proefseizoen in met bubbels – what else? We hebben ge-wel-dige bubbels uitgezocht en het is aan jou de taak om de champagne er uit te vissen. Klinkt simpel, maar lukt dat ook als het tegen een steengoede Engelse fizz staat, of de best geteste cap classique? We gaan de uitdaging aan en proeven negen mousserende wijnen uit alle windstreken (maar vooral koele).

Datum: zondag 11 juni 2023
Tijd: van 13:00 uur tot 15:00 uur
Locatie: Walsjérôt in Rotterdam
Presentatie: Nadien de Visser
Ticket: 65,-