Proef je mee?

proeverij

JUNI

2 JUNI – MADEIRA & KAAS

Madeira is een Portugees eiland in de Atlantische Oceaan, maar ook de naam van een versterkte wijn. Tijdens deze proeverij proeven we de verschillende stijlen Madeira: van de frisse sercial tot de rijkste malmsey. Naast die versterkte wijnen, proeven we natuurlijk ook een paar ‘gewone’ wijnen van het eiland. Telkens gaan we op zoek naar leuke combinaties met kaas.

Locatie: Walsjérôt, Rotterdam


9 JUNI – BOURGOGNE: LES BLANCS

Deze middag proeven we van Chablis tot village niveau chardonnay uit de Côtes de Beaune en de meer zuidelijke regio’s van Bourgogne. Misschien wel een verdwaalde aligoté, sauvignon blanc (AOC Saint Bris) en een mooie gerijpte wijn.

Locatie: Proef bij Platenburg, Rotterdam


23 JUNI – BOURGOGNE: LES ROUGES

Geen verleidelijker blauw druivenras dan pinot noir! Zeker de versies uit Bourgogne. De kalkhoudende kleibodem en het gematigde klimaat zijn het geheime recept om pinot noir in alle glorie te laten shinen. Dat ervaren we door onder andere AOC Bourgogne Pinot Noir te proeven, maar ook bekende dorpen als Pommard en Vosne-Romanée komen aan bod.

Locatie: Proef bij Platenburg, Rotterdam


29 JUNI – MAKE SHERRY GREAT AGAIN

Het is misschien wel de meest ondergewaardeerde wijn van de planeet: sherry. Daar moet verandering in komen. Er is een nieuwe generatie wijnmakers opgestaan die de regio uit het slop trekken. Dat werpt zijn vruchten af. Er is meer interesse én de regels zijn voor het eerst in 50 jaar veranderd en hier en daar versoepeld (maar ook hier en daar aangescherpt). We gaan natuurlijk de sparkling palominio van Luis Perez proeven, wat een verhaal is dat. Ook komen er verschillende wijnen van Bodegas Alvear voorbij, de beste amontillado on the planet (vind ik dan hè) wordt opengemaakt en we sluiten af met een PX waar je tanden niet van afbreken. 

Locatie: Proef bij Platenburg, Rotterdam


JULI

7 JULI – BOURGOGNE: LES CRUS

Het moment suprême en wij kunnen nu al niet wachten. Geen mooiere voorbeelden van chardonnay en pinot noir dan de Crus uit Bourgogne. Dat hadden de monniken zo’n 700 jaar geleden al in de smiezen. We proeven enkel premier en grand cru wijnen tijdens deze middag om zo de ware aard van de Bourgogne te doorgronden.

Locatie: Proef bij Platenburg, Rotterdam


14 JULI – VINO FRESCO

Voor iedereen die niet met vakantie is, maar wel zin heeft in de frisse Spaanse of Portugese zomervibes organiseren Le Club des Vins en Walsjérôt de proeverij VINO FRESCO!

Locatie: Walsjérôt, Rotterdam


21 JULI – MUSCADET & ALIGOTE

De eerste zonnestralen zijn in zicht en ik snak naar muscadet, aligoté en mosselen. Lichtvoetig, verfrissend en verkwikkend. Er gebeurt van alles in AOC Muscadet. Zo is de wetgeving uitgebreid met de Crus Communaux, die er is gekomen door kwaliteit bewuste producenten. Producenten die hun wijnen niet een paar maanden op de lie rijpen, maar soms wel jaren. Gaan we proeven! Ook duiken we in de wereld van aligoté, de underdog van de Bourgogne die steeds meer aan terrein lijkt te winnen. We serveren er ook een paar mosselen bij, omdat het kan en vet lekker is.

Locatie: Proef, Rotterdam


28 JULI – VINO & PINTXOS

Na een geslaagd editie in november en april, doen we er weer eentje: we gaan pintxos proeven! Jelle en Nadien hebben beiden een bezoek gebracht aan het prachtige Baskenland en raakten in de ban van de vele pintxos. Pintxos zijn de tapas van het Baskenland en de barretjes in San Sebastian en Bilbao staan er vol mee. Niets zo leuk als geweldige pintxos combineren met de mooiste wijn. Dat doen we tijdens de Vino & Pintxos-proeverij. Proef je mee? We serveren uitsluitend wijnen uit Spanje, een stuk of 7, en deze worden voorzien van spannende pintxos.

Locatie: Walsjérôt, Rotterdam