Wijnwinkel Rotterdam: Odile Hemmen

Nog een pareltje, deze wijnwinkel in Rotterdam. Mijn oude buurvrouw van de Nieuwe Binnenweg. En dan bedoel ik niet oud oud, maar mijn vorige buurvrouw. Toen ik nog aan de Nieuwe Binnenweg woonde, kwam ik hier heel vaak. Tegenwoordig is het iets minder, maar dat ligt niet aan het aanbod.

Boordevol dikke tips

Want hier slaag je altijd. Odile weet ongeveer alles over wijn en zit boordevol dikke tips. Ik weet nog goed dat ik voor een proeverij een dessertwijn uit Zuid-Amerika nodig had. Die zijn er maar weinig in Rotterdam, kan ik je uit ervaring vertellen. Maar bij Odile stuitte ik op een dessertwijn uit Chili, de Viu Manent Noble Semillon. Ik vroeg welk hapje daar goed bij zou passen? ‘Mango en chocolade’, schudde ze zo uit haar mouw.

Eerder tipte ze me al over het combineren van Italiaanse brachetto bij een stukje chocoladetaart van Koekela. Dan kan je mij opvegen, hoor.

Bijzonder assortiment

Naast Chileense wijn heeft Odile nog meer bijzonderheden. Ik noem – met gepaste trots – de Brut de Zélande, de mousserende wijn uit Schouwen-Duiveland (Zeeland). Als wijnkoningin van 2016 kan ik dat natuurlijk alleen maar toejuichen. Vóór mijn kroning heb ik hier wel eens een paar flessen gehaald om te schenken op wijnproeverijen als ode aan mijn Zeeuwse roots.

Ook Vonkelwijn – de mousserende wijn uit Zuid-Afrika – van wijnhuis Simonsig kun je hier op de kop tikken. Een mooi alternatief op Champagne!

Adres Odile Hemmen

Odile Hemmen vind je op de Nieuwe Binnenweg 92.

odile

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.