Top wijnen Albert Heijn

Welke wijn moet ik kopen in de supermarkt? Wekelijks komt deze vraag voorbij. Via de app, in de kroeg of aan de lunchtafel. We zijn allemaal op zoek naar mogelijkheden om ons leven tussen de bedrijven door wat florissanter te maken.

Dat gaat je niet lukken met quinoa en speltbrood. Je hebt wijn nodig. Voila, het lijstje met de beste wijn van de Albert Heijn. Neem ‘m mee in je broekzak en je hoeft nooit meer uren te staren naar het wijnschap. Of bestel online en laat het bezorgen tot in je koelkast.

Check ook dit lijstje uit 2017 met toppers!

Casillero del Diablo Merlot, Chili

Rode allemansvriend uit Chili. Een fruitige en niet te flauwe merlot door de aanwezige tannines die ik proefde. Prima in balans met donker fruit als kersen en pruimen en een vleugje vanille op de achtergrond.
Lekker ook bij de gourmet. Iedereen houdt van gourmetten, niet waar?

Casillero del Diablo Merlot, Chili –  € 5,95 – Bestel bij Albert Heijn

Flaxbourne Sauv Blanc, Nieuw-Zeeland

Ook sauvignon blanc, maar dan uit Nieuw-Zeeland. Knisperend fris. Flaxbourne gaat meer de groene kant op. Heer-luk. En dat voor maar 7 euro – ook nog eens vaak in de bonus. Stuift zo lekker je glas uit. Mijn favoriet van de Appie.

Marlborough (Nieuw-Zeeland) –  € 6,95 – Bestel bij Albert Heijnnull

Rawson’s Retreat Cab Sauv, Australië

Australische wijnen vind je niet vaak voor zo’n prijsje in Nederland. Dat is ook niet gek als je bedenkt welke afstand de wijn moet overbruggen. Dit is een mooie wijn voor de koude winteravond. Stevige rakker met jammig fruit. Hartverwarmend.

Rawson’s Retreat Cab Sauv, Australië –  € 7,99 – Bestel bij Albert Heijn

Fetzer Quartz Chardonnay, Amerika

De mayonaise onder de wijnen. Tropisch fruit, want het is warm in Californië. Boterzacht, want de wijn is malolactisch vergist. Onmiskenbaar vanille, want de wijn heeft iets met hout gedaan. Het is een wijn die gevormd is in de kelder. Als je van dikke chardonnays houdt, zeker een keer proberen. Helemaal als ‘ie in de bonus is.

Fetzer Quartz chardonnay, Amerika –  € 9,99 – Bestel bij Albert Heijn

Albert Heijn Malbec, Argentinië

Jep, je leest het goed. De huiswijn van de Albert Heijn staat ook gewoon in dit lijstje. Meerdere malen bejubeld in de pers, dus leek het me zaak een poging te wagen. En zo waar, primagezellig, deze malbec. Hoe kan dat toch voor maar 4 euro? Verwacht geen complexiteit, maar wel sappige fruitigheid. Een prima wijn voor als je krap bij kas zit.

Mendoza (Argentinië) –  € 3,95 – Bestel bij Albert Heijn

Chateau la Gordonne, Frankrijk

Chateau la Gordonne is een sappige, dorstlessende rosé voor een prikkie. Een lichte kruidigheid – zo typerend voor Provence – komt naar voren gecombineerd met een frisse mix van fruit: aardbeien, frambozen en abrikozen. Past perfect bij een stukje zalm of kip van de grill.

Chateau la Gordonne (Frankrijk) –  € 5,99 – Bestel bij Albert Heijn

Tilia Malbec & Cab Sauv, Argentinië

We blijven nog even in de Nieuwe Wereld. Op naar Argentinië, waar de malbec de lakens uitdeelt. In deze blend krijgt hij ondersteuning van cab-sauv. Donkerpaars van kleur. Zwarte kersen, cassis en bramenjam plus een snufje specerijen door de houtrijping.

Tilia Malbec & Cab Sauv (Argentinië) –  € 6,95 – Bestel bij Albert Heijn

***Dit artikel is niet gesponsord door Albert Heijn, maar zijn mijn eigen vondsten. 

Like what you read?

Volg me dan op Instagram of Facebook en blijf op de hoogte van mijn avonturen en nieuwe artikelen. Le Club des Vins stuurt elke maand een nieuwsbrief uit, genaamd wijnvertier in je inbox. Lid worden?

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.