podcast over wijn

Le Club & Sommeljj de Podcast

Jan Jaap (@sommeljj) en Nadien (@leclubdesvins) raken niet uitgepraat over wijn en nemen dat gekeuvel op in een podcast. YES!

De laatste podcasts

  • S03E15 Hoe maak je rode wijn (met Betuws Wijndomein)
    Na onze eerste podcast met Diederik Beker met als onderwerp ‘hoe maak je witte wijn?’ nu eindelijk de tweede aflevering over rode wijn. JJ was op […]
  • Slobberpost – december 2021
    Leuk dat je weer meedoet met slobberpost. Hieronder vind je de proefnotities en de onthulling van de wijnen! Gaat dit allemaal véél te ver? Dan kun […]
  • S03E10 Raúl Pérez
    Vandaag gaan we in gesprek met Raúl Pérez, de wijnmaker van Bodegas Raúl Pérez. Een imposant en bijzonder figuur. Bescheiden en vooral ontzettend bevlogen in wat […]
  • S03E09 There’s no place like Rhône
    Vandaag staat de Rhône centraal. We werken van Noord naar Zuid. Al zou je dit niet denken aangezien ons intro werkelijk waar niks prijsgeeft over waar […]
  • S03E08 What the Ratafia!?
    What the Ratafia?! Deze week hebben we het over Ratafia een bijproduct uit de champagne regio. Lang verhaald kort, het is het overgebleven druivensap van Champagne, […]

Mis geen enkele aflevering

proefbox

Hosts

Jan Jaap Altenburg

Jan Jaap Altenburg is sommelier bij Restaurant Maeve in Utrecht en is op dit moment bezig met de WSET Diploma Course. Tussen de bedrijven door experimenteert hij er lustig op los. Zo heeft hij zelf (alcoholvrije) gin gemaakt, cider en (mousserende) wijn. Last but not least is hij grote fan van Nederlandse wijn en heeft meegeholpen bij het samenstellen van het assortiment van Wijnwinkel Bob in Amsterdam.

Nadien de Visser

Nadien de Visser is oprichter van Le Club des Vins en is in 2021 geslaagd voor de Diploma Course. Naast Le Club geeft Nadien wijncursussen (WSET en SDEN) en is ze vaste tekstschrijver van verschillende importeurs en/of wijnwinkels, waaronder Gall & Gall, Wijnkoperij Platenburg en Vinites.

Misschien vind je dit ook leuk….