#140 Flaneren in Jerez & vino de pasto

#140 Flaneren in Jerez & vino de pasto

Toen JJ aan de côte zat, vloog Nadien weer naar Jerez. Voor Vinoble, een beurs voor versterkt en zoet, maar nu ook in het teken stond van vino de pasto. Vino de pasto zijn onversterkte witte wijnen uit de sherry driehoek, waar albariza (de kalkbodem) een rol speelt. Qua stijl kan een vino de pasto alle kanten op gaan: soms met flor, soms niet. Meestal ziltig en heerlijk dorstlessend.

We proeven en noemen van alles:

  • Muchada Léclapart – wij proeven de Elixer van moscatel. Binnenkort gaan we nog een podcast over deze wijnmaker opnemen.
  • Primitivo Collantes – iedereen is fan. De Socaire vino de pasto (ze noemen het zelf blanco de albariza) is te gek!
  • Bodegas Yuste Vino Crianza palomino – een stapje verder op de vino de pasto ladder, we zitten nu bijna tegen een manzanilla aan. Iets kortere flor rijping en ook maar 11,5% alcohol. Dit is zo heerlijk!
  • Bodegas Vinificate Mahara – ook een geweldige ontdekking. 100% palomino, korte flor rijping en tonen van gezouten amandelen, kamille, sinaasappelzest.
  • Alba Viticultores voor funky bubbels, Nadien proefde in Jerez een palomino/tempranillo bubbel gemaakt volgens methode ancestrale. Gekkigheid.

Een aantal van deze producenten zijn onderdeel van Territorio Albariza waar we het ook over hebben in de podcast.

Restaurant recensie: Albariza en las venas, de nieuwe wijnbar van Jerez. Heel leuk!

* indicates required

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.