Vinologenopleiding Vinoloog van de Wijnacademie

Met de Vinologenopleiding word je Vinoloog van de Wijnacademie®. Deze opleiding duurt 1 jaar en neemt ± 1 dag per week in beslag. De opleiding is op SDEN4 niveau. Het is daarom een vereiste om een SDEN3 certificaat of vergelijkbaar te hebben voordat je aan deze opleiding begint. De exacte vereisten vind je hier.

Opbouw Vinologenopleiding:

  • Module 1: Wijnbouw & Vinificatie, Frankrijk
  • Module 2: Overig Europa
  • Module 3: Nieuwe Wereld
  • Module 4: Organoleptisch/Analytisch proeven

Le Clubs examentrainingen voor de Vinologenopleiding

De module examens van de Wijnacademie zijn geen kattenpis. De mappen zijn dik, en de feitjes zijn eindeloos. Daarom heeft Le Club speciale examentrainingen ontwikkeld die je klaarstomen voor je examens.

Voor iedere module zijn verschillende examentrainingen te vinden. Naast een samenvatting van de lesstof bevatten de examentrainingen oefenvragen én extra materiaal. Dit helpt je om de stof te visualiseren en maakt het leren een stukje leuker!

De examentrainingen voor de Vinologenopleiding zijn ook los te verkrijgen. Iedere examentraining bevat minimaal 125 oefenvragen, welke je online- op je computer of mobiel – kunt invullen. De uitslag verschijnt meteen in beeld. 

De examentrainingen van Le Clubs Academy zijn alleen beschikbaar voor de theorie-modules (module 1,2 en 3):

  • Module 1: Wijnbouw & Vinificatie, Frankrijk
  • Module 2: Italië, Spanje & Portugal en Overig Europa
  • Module 3: Nieuwe Wereld

Bestel je meteen een hele module? Dan krijg je een mooie bundel-korting.

vinologenopleiding examentraining
Kirsten Hoornstra Vinoloog van de Wijnacademie

Gemaakt door een gediplomeerd vinoloog

Kirsten Hoornstra

“De liefde voor wijn had ik al voordat ik het officieel mocht drinken, gevoed door de vele maanden die ik in Frankrijk voor werk/studie mocht doorbrengen. Met de start van Wicked Wines lijkt deze liefde ook serieuze vormen aan te nemen!”
Nu is Kirsten klaar met de Vinologenopleiding. Sinds oktober 2020 is ze officieel Vinoloog van de Wijnacademie. Ze bundelt haar kracht met Le Clubs Academy om het aanbod examentrainingen compleet te maken.

Bestel een examentraining