Er zit nog niets in je winkelwagen. Wil je wat leuks zien?
Go shopping
Tijd voor een terugblik. Een van de kopstukken van onze kerstmaaltijd was de tropische tonijnsalade met avocado, mango en cherrytomaatjes van broer Bastiaan. Zo’n tropische verrassing als deze kan wat mij betreft toch het hele jaar door. Maak lekker veel, dan kun je het de volgende dag meenemen als lunch. Wedden dat iedereen jaloers is?
Ingrediënten:
- 500 gram verse tonijn
- 2 avocado’s
- 1 bakje cherrytomaatjes
- 1 mango
- 50 gr sesamzaadjes
- 1 zakje gemengde sla
- Walnotenolie (scheutje)
- Balsamico-azijn (scheutje)
Tip: je kunt de tonijn ook vervangen voor zalm of kip.
Stappenplan:
Meng sesamzaadjes met versgemalen peper en zeezout. Wrijf de tonijn in met olijfolie en rol door het mengsel van sesam.
Zet een koekenpan met anti-aanbaklaag op het vuur en laat goed heet worden. Bak aan beide kanten ongeveer 45 seconden. Dit noem je in de volksmond ‘dichtschroeien‘, maar deze term is blijkbaar niet correct (net gelezen in De Grote Kleyn).
Laat de tonijn eventjes afkoelen en vul ondertussen een bord of schaal met gemengde salade. Snij de tonijn in dunne plakjes, breng op smaak met zout en peper (naar smaak) en leg deze in een kringetje op de salade.
Snij de mango en avocado in dunne plakjes en halveer de cherrytomaatjes. Verdeel alles gezellig over de salade. Besprenkel met walnotenolie en balsamico-azijn en klaar!
Wijnspijs
Denk tropisch, denk groen. Bij een salade zit je eigenlijk altijd goed met één van deze drie: sauvignon blanc, verdejo en gruner veltliner. Het verschil tussen de eerste twee is minimaal, een gruvy heeft vaak iets meer ‘bite’ met een klein wit pepertje in de afdronk. Hoe het ook zij, de keuze is reuze.
Meer recepten? Check dan de Wijnspijs-pagina.
Ga je dit gerecht ook maken of heb je zelf een waanzinnige wijnspijs combi te pakken? Tag me, tag me, tag me! Dat kan via Facebook of Instagram of gebruik de hashtag #leclubdesvins. Santé!