Er zit nog niets in je winkelwagen. Wil je wat leuks zien?
Go shoppingBrunchen is een van mijn favoriete bezigheden. Van kaasfondue tot cinnamon rolls – een brunch tafel vol lekkers. Maar wat tover je dan op tafel? Iets makkelijks, maar niet wéér die wrap met zalm en bieslook, dus dan moet je de boeken in op zoek naar inspiratie. Ik koos voor de mimosa, sowieso een succesnummer, en serveerde die met 6 andere gerechtjes.
#1 De mimosa staat centraal
Eigenlijk moet de mimosa op elk (middag) feestje centraal staan. Een heerlijke oppepper van 2/3 Champagne en 1/3 jus d’orange. Aangezien meer altijd beter is, vervang ik de Champagne door Cava.
TIP: Ook lekker is de bellini. Hier mix je prosecco met gepureerde perzik. Kan ook prima met een fles Cava, hoor. Van hetzelfde laken een pak.
#2 Uienquiche met gorgonzola
Een brunch zonder quiche is niet compleet. Hier koos ik voor de uienquiche met gorgonzola, die ik nog over had van mijn gorgonzolapizza. Hieronder in het kort het recept voor de uienquiche:
Bak de uien (2 normale, 2 rode) tot ze glazig worden. Bekleed ondertussen de bakvorm met bladerdeeg voor hartige taart. Meng 150 ml slagroom met 3 eieren en snufje peper en zout. Verdeel de zacht gestoofde uien over de bakvorm. Snij de gorgonzola in blokjes en strooi over de uien. Voeg daarna het slagroom-ei mengsel toe. Strooi naar smaak nog wat oude kaas over de quiche. Bak de quiche in 35 min op 200 graden.
#3 Twee keer boterhammetje 2.0
Een lekker boterhammetje gaat niemand uit de weg. Voor deze brunch heb ik een bammetje geroosterde pompoen met geitenkaas en eentje met ricotta en Italiaanse ham.
Rooster de pompoen met een drupje olijfolie en peper en zout zo’n 20 minuten in de oven. Daarna wordt het zacht en smeerbaar. Toefje geitenkaas erbij en je hebt een lekker broodje! Voor het andere broodje raad ik je aan de ricotta op smaak te brengen met zout en peper. Naar smaak kun je bijvoorbeeld ook Provençaalse kruiden toevoegen. Besmeer een broodje er mee en beleg vervolgens met lekkere Italiaanse ham.
#4 Pancakes met nectarine & maple syrup bacon
Toevallig keek ik een week voor de brunch 24kitchen. Sarah from South-Africa was net pancakes aan het bakken. Daarbij serveerde ze een zelfgemaakte, snelle jam van nectarines en gebakken bacon in maple syrup. Als dat geen hit is, weet ik het ook niet meer. Hier vind je het recept. Heb het zelf ook gemaakt en het is super makkelijk!
#5 Cinnamon rolls
Een goede brunch heeft ook cinnamon rolls op tafel staan. Hoewel het recept niet moeilijk is, is het wel een challenge qua tijd. Zeker als je, net als ik, niet over engelengeduld beschikt in de keuken. Bedenk je dus van te voren dat je écht de tijd moet nemen voor dit recept. Het is ook nog eens het lekkerst als je het op de dag zelf maakt. In het geval van een brunch betekent dat dus gewoon om 8.30 uur de wekker! Hard work pays off, want ze waren echt heerlijk.
Volg dit recept van Laura’s Bakery en je tovert gegarandeerd iets moois op tafel. Ik heb de cinnamon rolls met kaneel gemaakt. Klinkt als open deur, maar ze geeft ook een alternatief met eigengemaakt kruidenmengsel.
#6 Kaasfondue
Oké, hier hoef je dus echt niet moeilijk over te doen. Ik koop de kant-en-klare kaasfondue van Emmi (Albert Heijn), gooi er wat bieslook en een drupje witte wijn bij en voila, brunch is served!
Dan is het ook nog eens DIY-dag bij de Club met dit keer: bouw je eigen etagère. Je hebt drie bordjes nodig in verschillende maten (diner bord, lunch bord en schoteltje?) en twee kopjes. Stapel ze op elkaar en ineens heb je een etagère! Handig voor al je kaasfondue dippers: tomaatjes, paprika- en komkommerreepjes en stokbrood. Hatsee!
#7 Fruitsalade
Makkelijk en doeltreffend: een fruitsalade. Ik meng stukjes mango, peer, kiwi, perzik en frambozen met elkaar tot een fruitige extravaganza. Altijd lekker!
Dat was ‘m. Niet moeilijk, toch? En o zo gezellig!