Oudejaarsavond: Champagne & Gin Cocktails!

Oudejaarsavond: Champagne & Gin Cocktails!

Tijdens de kerstdagen nam ik al een voorproefje met champagne & gin cocktails. Ik had verschillende bronnen geraadpleegd en pikte de lekkerste er uit. Leuk voor Oudejaarsdag! Champagne, gin & dansen op tafel!

Let wel, het zijn fijne doordrinkers, maar de kater komt altijd later… drink met mate 😉

Happy Holidays – Bramen & Tijm

  • 300 gram bramen (150 g voor siroop, 150 g voor garnering)
  • 1 bakje tijm
  • 150 ml water
  • 150 gram suiker
  • 1 fles Champagne (check 6 champagnes onder de 25 euro)
  • Gin (ik gebruikte Bulldog)
  • Optioneel: ijs

Breng suiker en water tot de kook en voeg de bramen toe. Laat sudderen voor 10 minuten op laag/medium vuur. Roer af en toe zodat de bramen zacht worden en kleur afgeven. Zeef daarna de bramen er uit en je bramensiroop is klaar. Laat afkoelen (dit kun je tot ongeveer een week van te voren maken en bewaren in de koelkast). Vul een flute met ongeveer 30 ml gin en één of twee bramen. Voeg dan 45 ml bramensiroop toe en vul de rest van het glas met champagne. Voeg op het laatst nog een takje tijm toe. Santé!

Origineel recept vind je hier.

French 75 – Honing & Citroen

Dit recept kwam ik tegen in het cocktailboek ‘Brooklyn Bartenders‘ en leek me een mooie voor de brunch op Oudejaars- of Nieuwjaarsdag. Brengt je gelijk goed in de stemming. In het boek staan ook bijzondere cocktails met wijn, die leuk zijn om een keer te proberen. De bedenker adviseert deze twist op de French 75 in een bierpul te schenken. Weer eens wat anders dan een flute.

  • 30 ml gin
  • 15 ml honingsiroop
  • 15 ml citroensap
  • 150-180 ml champagne (of andere mousserende wijn)
  • ijs

Voeg de eerste drie ingrediënten toe aan een gekoelde mok met ijs. Roer kort en vul aan met de mousserende wijn. Garneer met een slingertje citroenschil. Heerlijk!

blank
Foto uit Brooklyn Bartenders

Summercup: Rozen & Citroen

Een Champagne cocktail met een sjieke gin van Nederlandse komaf. De smaak is ook nog eens heel bijzonder. Naast de klassieke ingrediënten zoals jeneverbes, zoethout en laurier zijn tonen van citroen, kardemom en gember toegevoegd. De V2c wordt gemaakt in Amsterdam, maar het idee is ontstaan in Maastricht. Een groep vrienden, liefhebbers van gin, besloten op een dag hun eigen gin te maken. V2c staat voor de Victor de Stuersstraat 22, het studentenhuis waar ze allemaal hebben gewoond. Deze Rozen & Citroen cocktail is door V2c zelf verzonnen. Wel een zomers tintje, maar dat kan best.

  • 50 ml gin (ik gebruikte V2c)
  • 10 ml citroensap
  • 10 ml rozensiroop
  • 95 ml Champagne of Cava
  • Optioneel: citroenschil of rozenblaadje

Serveren in een groot wijnglas met citroenschil en – als je die toevallig in huis hebt – een rozenblaadje. Is het geen feestje?

blank

Met deze post doe ik mee met foodblogevent van december 2016: ‘Bubbles & Bites‘. Le Club des Vins wenst elke wijnliefhebber een fantastisch feestje met Oud & Nieuw en de beste wensen voor 2017! 

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.