Er zit nog niets in je winkelwagen. Wil je wat leuks zien?
Go shopping
Een van de beste combinaties die er zijn: peer & gorgonzola. Zoet en zout. Tover dat bij elkaar op een pizza en je hebt gegarandeerd succes aan tafel. Vergeet de wijntip niet om het feest compleet te maken 😉
Ingrediënten:
- Kant-en-klare pizzabodems zonder saus (of zelfmaken)
- 125 gram buffelmozzarella (1 pakje)
- 110 gram Gorgonzola picante (half pakje)
- 1 peer
- Handje walnoten
- 1 el honing
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de peer en snij in dunne plakjes. Dep ze droog met keukenrol.
- Verdeel de peer over de pizza.
- Snij de gorgonzola in kleine blokjes en de buffelmozzarella in dunne plakjes.
- Verdeel de kazen over de pizza.
- Hak de walnoten in grove stukken en strooi over de pizza.
- Doe de pizza 10-15 minuten in de oven.
- Check de pizza na 10 minuten en besprenkel met een klein beetje honing (tip: dip een theelepel in de honing en besprenkel daarna de pizza).
- Nog ongeveer 5 minuutjes in de oven en klaas is kees!
Wijntip: pizza met dessertwijn
Gorgonzola, peer, honing? Een waar geluksmomentje als je deze pizza combineert met een glas Sauternes. Sauternes is een dessertwijn uit de gelijknamige gemeente Sauternes ten zuiden van de stad Bordeaux.
Enkele van mijn favorieten:
Chateau Gravas 2015
Een plaatje uit Sauternes.
Te koop voor € 15,50 bij Wijnkoperij Platenburg
Les Vignerons de Sigoules – Saussignac Vendage d’Autrefois 2015
Niet uit Sauternes, maar een dorpje uit de Bergerac. Heel goed!
Te koop voor € 10,95 bij Wijnkring
Like what you read?
Volg me dan op Instagram of Facebook en blijf op de hoogte van mijn avonturen en nieuwe artikelen. Le Club des Vins stuurt elke maand een nieuwsbrief uit, genaamd wijnvertier in je inbox. Lid worden?
Ik vind het ook TE GEK als je een reactie achterlaat hieronder ❤