Er zit nog niets in je winkelwagen. Wil je wat leuks zien?
Go shoppingHet is Oudejaarsdag, een paar uur voordat de feestvreugde begint en mijn vrienden arriveren. Ik pak even een momentje voor mezelf om terug te blikken op het afgelopen jaar…
Alsof het leven een Facebook filmpje is, reizen we terug naar januari. Die begon uiteraard met een kater. Toen ik weer bij zinnen kwam, kwam ik ook tot een waar filosofisch moment en zette ik de eerste stappen in het waarmaken van mijn droom: een wijncursus.
Wijncursus
Van januari tot april volgde ik een cursus bij Platenburg – tevens mijn favoriete wijnshop. Zo werd woensdag ineens echt #winewednesday. Tijdens de Le Club des Vin avondjes bracht ik mijn opgedane kennis naar voren en galmde Red Red Wine door de speakers.
Wijnvakantie
Na al dat harde werken was het tijd voor vakantie en besloot ik – ook die – in het teken van wijn te zetten. Van Bourgogne naar Provence (even buurten in Aix) met een pitstop in Nimes om een concertje van The Black Keys mee te pakken.
Op mijn verjaardag gingen we langs bij vrienden in de Alpen om vervolgens weer verder te rijden naar het noordwesten van Italie: Barolo! Op de terugweg tikten we Chablis nog even aan en laadden we de auto vol met duizend flessen wijn. C’était fantastique!
Wijnbar
In augustus stond de wijnbar centraal. Zo speelde ik zelf wijnbar tijdens het afsluitdiner van The Holland Road in de Jacobustuin. Zeeuwse mosselen stonden op het menu – als ode aan onze roots. Wat past daar beter bij dan de Zeeuwse wijn van de Kleine Schorre? Iedereen was blij verrast met dit juweeltje uit het Zeeuwse.
Over blij verrast gesproken: de wijn op Lowlands. Verstopt in een carrousel vonden we daar elkaar en de wijnbar. Menig band gemist, maar wat een lol. De beste Lowlands wijn serveerde ik opnieuw tijdens de laatste Club des Vin avond van dit jaar ‘Hallowine‘. Iedereen verkleed als zombie lurkend aan de fles. De dag erna lanceerde ik mijn blog. Eindelijk.
Doei 2014
Aangezien je jezelf en anderen altijd moet blijven uitdagen, probeerde ik de wijn in Perron tijdens een avondje Job Jobse. Niet te zuipen. Maar wat wil je in een technobunker waar de signature drink Sourcy Blauw is…
Enfin, het jaar is bijna voorbij. Maar mijn dromen gaan verder. Op 7 januari doe ik examen bij de Wijnacademie en hoop ik mijn Wijnbrevet te halen. En misschien kom je de Club een keer tegen op een willekeurig straat-evenementje in Rotterdam. Dat zou toch leuk zijn.
Ik hoor de bel, dus de hoogste tijd. Voor Champagne, that is. Daar gaan we. Proost & de beste wensen voor 2015.