Zeeuwse wijngaard: De Kleine Schorre

Precies tussen mijn geboortedorp Westkapelle en huidige woonplaats Rotterdam liggen de wijngaarden van De Kleine Schorre. Een pareltje in het Zeeuwse landschap.

Compleet met idyllisch weggetje – maar dat kwam misschien omdat mijn Google Maps nog op ‘te voet’ stond in plaats van ‘auto’. Enfin, je waant je in Frankrijk met die wijngaarden om je heen.

Op de Kleine Schorre maken ze 6 soorten wijnen, die ik tot mijn grote spijt nog niet allemaal heb geproefd. Misschien kunnen we binnenkort een Club du Vin excursie inclusief proefsessie doen? Vandaag kwam ik hier namelijk met een missie: de bubbel confisqueren. Deze heb ik nodig voor mijn komende wijnproeverijen, die in Zeeland plaatsvinden. Wel zo leuk om met je roots te beginnen.

What grows together goes together

Wat heel duidelijk naar voren komt bij de wijnen van de Kleine Schorre (die ik heb geproefd), is dat het echte eet-wijnen zijn. Eigenlijk zijn ze op hun best als je ze combineert met lokale specialiteiten, zoals Hollandse garnalen, oesters, mosselen, sliptongetjes en paling. Het water loopt me alweer in de mond…

Zo combineerden we eerder de Blanc+, een zachte wijn gemaakt van de pinot blanc, met Zeeuwse mosselen. Het meest gecharmeerd ben ik van de Brut de Zélande. Een mooie mousserende wijn van pinot blanc, auxerrois en de rivaner. Een fijne mousse met frisse fruitige tonen van groene appel en limoen. Heeft bij deze een plekje gewonnen in mijn top-5 bubbels.

Maak er een dagje van

Rustig weekendje voor de boeg? Maak er dan eens een dagje Zeeland van. Snor je festival tentje op en boek een plaatsje op de camping van de wijngaard. Vergeet geen emmer mee te nemen en ga mosselen halen voor het avondeten (in de zee, ja!). Mosselen koken is het makkelijkste ooit. Een flinke scheut witte wijn in de pan, mosselen erbij (wel even schoonmaken), een uitje en koken maar. Zodra ze opengaan, paar keer schudden, en klaar is kees. Dinner is served. Serveer er een fles Brut de Zélande bij en geniet! Uitbuiken kan onder de sterrenhemel.

Zeeland is zo gek nog niet ;)

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.