Word mede-eigenaar van Chateau Amsterdam

Word mede-eigenaar van Chateau Amsterdam

Altijd al gedroomd van een wijndomein? Dit is je kans. Chateau Amsterdam wil uitbreiden en heeft daar jouw hulp bij nodig.

Chateau Amsterdam is een urban winery, opgericht in 2017 in Amsterdam-Noord. Ze maken wijn in Amsterdam, maar hebben geen eigen wijngaarden. De druiven komen uit Europa. Van macabeo uit Valencia tot syrah uit Zuid-Frankrijk en spätburgunder uit de Pfalz.

Sinds de oprichting is Chateau Amsterdam enorm snel gegroeid. In 2018 hielp ik als vrijwilliger mee met de botteling. Inmiddels hebben ze een team van 20 professionals, die dagelijks voor het reilen en zeilen van de winery, het proeflokaal en de (web)shop zorgen. Overigens kun je nog steeds je steentje bijdragen tijdens het oogstseizoen, want dan hebben ze alle hens aan dek nodig. Volg @chateauamsterdam, zodat je deze momenten mist.

Dan de cijfers, want die liegen er niet om. De omzet is in vier jaar tijd meer dan vertienvoudigd. Chateau Amsterdam gaat elk jaar steeds een stapje verder. Op het begin waren ze alleen in het weekend open voor proeverijen en rondleidingen. Tegenwoordig kun je elke dag terecht bij Chateau Amsterdam, in het proeflokaal of de wijnwinkel. Maar ook dat groeit uit z’n voegen: ze willen meer wijn maken en meer mensen kunnen ontvangen. Ze gaan een nieuwe, twee keer zo grote winery bouwen in Amsterdam-Noord.

In 2029 is de ambitie om een top 10 wijnmerk in Europa te zijn met ten minste 2 internationale vestigingen buiten Nederland. In Nederland bereiken we al in 2025 de top 3 aan bekendste wijnmerken.

Twee keer zo groot

Gelukkig hoeven ze niet heel ver te verhuizen. Om de hoek komt een grotere loods vrij. Daar gaan ze naartoe. Zo kunnen ze aan hun doelstelling van 200.000 flessen voldoen. Dat doen ze niet alleen. Ze hebben inmiddels de hulp ingeschakeld van een partner winery in Bulgarije, die de Vin de l’Europe wijnen maakt. Chateau Amsterdam maakt drie lijnen: Vaders (klassieke wijnen), Zonen (moderne wijnen) en Kleinzonen (toegankelijke Vin de l’Europe). Naast de wijnwinkel, het proeflokaal, uiteraard de winery zelf, komt er op de nieuwe locatie ook een restaurant. Een goede zet, want na een paar glazen krijg je vanzelf trek, toch?

Kortom, met zo’n track-record en deze mooie plannen, zie ik geen reden om niet te investeren in deze club. Word vriend van Chateau Amsterdam en investeer.

chateau amsterdam

Wat krijg je ervoor terug?

Wat mij betreft het leukste: je mag jezelf mede-eigenaar noemen van een wijndomein. Maar hey, we zijn Nederlanders, dus oké, er zitten zeker nog meer financiële voordelen aan.

  • Je deelt mee in de dividenduitkering. We zien goede kansen om vanaf 2024 break even te kunnen draaien en zien een mooie winst ontstaan vanaf 2025. Heb je certificaten van aandelen in je bezit? Dan deel je hier in mee.
  • Je aandelen worden meer waard. Onze valuator acht ons goed genoeg voor een prijs van 100 euro per aandeel in 2027. Geen garantie, maar wel een duidelijk en ons inziens haalbaar doel.
  • Je krijgt een ticket voor het lentefeest op 25, 26 of 27 maart. Proef als eerste 5 van onze Vins de l’Europe, vier de lente met live muziek, jeu de boules en meer én krijg je favoriete fles mee naar huis.
  • Vereeuwiging van onze vriendschap. Want: zonder vrienden geen Chateau. Jouw naam wordt vereeuwigd in onze gloednieuwe urban winery.
  • Mooie extra’s. Ben je eenmaal Vriend van Chateau, dan levert dat natuurlijk nog extra’s op. Voorrang op events, kortingsacties op onze wijn, you name it.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Chateau Amsterdam. Ik ben fan en vast van plan te investeren. Beter dan het rendement op je spaarrekening, toch? En daarnaast, hoe cool is het om te zeggen dat je mede-eigenaar bent van een wijnbedrijf. Maar ook hier geldt: investeer alleen als je het voor langere tijd kunt missen.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.