Le Club des Vins

Wijntips voor de kerstdis

Kerst zal er dit jaar anders uit zien. Waar je misschien voorgaande jaren met z’n tienen aan de kerstdis zit, mogen er nu maar drie mensen aanschuiven. Verdrietig, maar waar. En nodig.

Misschien is dit dan wel het jaar dat je extra uit mag pakken. Uiteten kan toch niet, dus laten we er dan thuis het beste van maken. Hieronder vind je een paar tips voor een magische kerst.

Champagne Vouette & Sorbée Cuvée Fidèle Brut Nature

Dit is wat je noemt een ‘vineuze’ champagne. Althans, zo werd het me verkocht door Julian in zijn pop-up restaurant Terroir. Ik kan het alleen maar beamen. Toevallig had ik deze Fidèle al een keer gedronken tijdens Tour de Champagne, het jaarlijkse evenement van Perswijn. Prachtige wijn, die ik het liefst combineer met something umami. Ik denk meteen aan met Parmezaanse kaas gegratineerde oesters. Nu jij weer.

Te koop via Herman Wines

Saint Clair Pioneer Block 1 Sauvignon Blanc 2020

Beaujolais Nouveau kan vroeg zijn, maar Saint Clair kan er ook wat van. Dit is de verse cuvée van Block 1 uit Marlborough. Typisch sauvignon, maar wel eentje van de bovenste plank. Groene paprika, grapefruit, limoen en lekker ziltig. Ik zou dit wel lusten bij een fris voorgerechtje met gravad lax.

Via Poot Agenturen, o.a. te koop bij Perfectewijn.nl

zalm

Domaine Yves Cuilleron Viognier 2018

Toegegeven, ik ben geen fan van viognier. Het kan me 9 van de 10 keer niet bekoren, maar er is één grote uitzondering op de regel en dat is de viognier van Yves Cuilleron. Een topper uit het noorden van de Rhône. Ik heb deze wijn ooit geproefd met de kalkoen van Boers & Boers en dat werkte heel goed. En wist je dat viognier ook heel lekker gaat bij pad thai of een milde curry met een takje koriander?

Via Vinites, o.a. te koop bij Wijnhandel Peeters

Vilafonté Series M

Vilafonté is een samenwerkingsverband tussen Amerikanen en Zuid-Afrikanen die beide maar één doel hebben: de beste worden van Zuid-Afrika. Aan kwaliteit wordt niet getornd. Series M is een blend van merlot, malbec en cabernet sauvignon. Een joekel van een wijn, die we deze kerst gaan combineren met Beef Wellington.

Via Vinites, o.a. te koop bij Gall & Gall

beef wellington
Beef Wellington kan ook héél goed met Pomerol

Afsluiten met een kaasplankje?

Binnenkort verschijnt er een nieuwe podcast over wijn & kaas in samenwerking met Bourgondisch Lifestyle. Hierin vertellen we je alles over het samenstellen van een kaasplankje en bijpassende wijnen. Hou @leclubsommeljjdepodcast op instagram in de gaten.

Abonneer je op de nieuwsbrief van Le Club des Vins.
Ontvang net als 2.500 anderen elke week wijnvertier in je inbox.

Shopping cart close