Le Club des Vins

Wijnspijs: snelle garnalencocktail

Wijn bij garnalencocktail

Dit is zo’n gerecht wat je in een mum van tijd in elkaar flanst en ook nog eens succes oplevert. Een gouwe ouwe. Vroeger stond de garnalencocktail steevast op elke menukaart, maar de laatste tijd ben ik ‘m een beetje uit het oog verloren. Zonde, want het blijft een klassieker en het blijft lekker. En je hoeft het natuurlijk niet als voorgerecht te serveren in zo’n klassieke coupe (al is het wel lekker nostalgisch). Het kan ook als amuse, bijvoorbeeld op zo’n kek lepeltje. Serveer je er een glas bijpassende Zeeuwse wijn bij en de avond is geopend!

Zie hier, de comeback van de garnalencocktail :)

Ingrediënten

 • 150 gram garnalen
 • 1 lente-ui
 • Optioneel: avocado, komkommer of sla
 • 2 el mayonaise
 • 1 el tomatenketchup
 • Drupje citroensap
 • 1 el Whisky (naar smaak)

Stappenplan garnalencocktail

 1. Snij de lenteui in kleine ringetjes
 2. Optionele stap: Heb je nog groente liggen? Bijvoorbeeld een restje sla, of een avocado of komkommer? Die kun je gebruiken als garnering
 3. Meng de garnalen met de lenti en eventueel de avocado (of 1/3 komkommer of klein handje sla)
 4. Meng de mayonaise, ketchup, drupje citroensap en naar smaak whisky tot een snelle home-made whiskysaus
 5. Schep de amuselepeltjes vol met de garnalen en maak het af met een toefje whiskysaus
 6. Klaar!

Wijnspijs

De ultieme partner bij dit gerecht is een wijn die dichtbij de zee wordt gemaakt. Die eenzelfde soort ziltigheid in zich heeft. Mijn favoriet is de Zeeuwse Rivaner van Wijnhoeve de Kleine Schorre. Nederlandse wijn en dat is eng, maar het is goed. De wijn heeft een héél klein sprankeltje, pept de smaakpapillen goed op. Fruitig, niet super complex, maar dat is een garnalencocktail ook niet. Goede combi!

Een andere optie is de wereld oversteken naar Nieuw-Zeeland. Zit natuurlijk ook dichtbij de zee en staat bekend om zijn super stuivende sauvignon blanc, bijvoorbeeld Wither Hills of The Grape Whisperer. Succes verzekerd. Niet vergeten te ruiken aan je glas – ook hier komt de ziltige zeelucht je tegemoet.

Meer wijnvertier?

Volg me dan op INSTAGRAM of word m’n 1.500e volger op FACEBOOK voor dagelijkse updates 

**

Zin om een avondje dieper het glas in te duiken? Boek een proeverij van Le Club des Vins of geef je op voor de wijncursus.

Abonneer je op de nieuwsbrief van Le Club des Vins.
Ontvang net als 2.500 anderen elke week wijnvertier in je inbox.

Shopping cart close