Salie is misschien wel mijn lievelingskruid. En boter is sowieso #winning dus gooi dat bij elkaar en je hebt een wereldgerecht. In dit recept kies ik voor ravioli met spinazie en ricotta, maar dat is inwisselbaar – je kunt er ook prima gnocchi bij serveren. Een prettige bijkomstigheid: het is super makkelijk!
Wat heb je nodig voor twee personen?
- 250 gram ravioli van spinazie en ricotta (dit kun je ook zelf maken, maar vond ik teveel gedoe)
- 80 gram boter
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 10 blaadjes salie
- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt (of meer)
- zout en peper
Dikke tip
Serveer dit als tussengerecht met een paar ravioli per persoon. Zelfde hoeveelheid voor 4 personen!
Hoe maak je het?
Had ik al gezegd dat dit het makkelijkste recept ooit is? Smelt de boter in een pan. Kies een medium grote pan, zodat je straks de pasta kan toevoegen. Wanneer de boter gesmolten is (mag best pruttelen), haal je de pan van het vuur en voeg je de blaadjes salie (eventueel gescheurd), fijngesneden knoflook en zout en peper naar smaak, toe. Dat laat je even intrekken.
Ondertussen kook je de pasta volgens de verpakking. Als dat klaar is, giet je het water af en doe je de pasta bij de boter. Zet de pan op laag vuur en voeg de Parmezaanse toe (hou nog wat over voor de garnering). Even roeren en klaar is kees!
Serveren met een beetje (of meer) Parmezaanse kaas en geniet!

Wijntip: Chianti Classico
Ravioli met salieboter en lekker veel Parmezaanse kaas plus een glas Chianti Classico is ultiem. Een droomduo. Salie gaat zo goed bij de aroma’s van sangiovese. Ik kan dit uitleggen, maar eigenlijk moet je het gewoon proeven. Het is zo gepiept, dus waar wacht je nog op?
Mijn favoriete Chianti Classico is die van Isole e Olena en is te koop bij Wijnkoperij Platenburg.