Het is zondag en ik krijg trek in quiche. Zo eentje met lekker veel groente! Maar ook met kaas, dus de sticker ‘gezond’ plak ik er maar niet op. Ongezond zou ik ‘m ook niet willen noemen. Lekker wel én ook nog eens makkelijk te maken. Ook als de hele bups komt mee eten: je haalt er zo 8 punten uit. Tover je er nog een salade naast en je bent klaar. Mits je dat glas wijn niet vergeet natuurlijk…
Makkelijke quiche met 5 groenten en oude kaas
Ingrediënten:
- Verse hartige taartdeeg (ik gebruikte deze)
- Groente: winterpee, courgette (gesneden), rode paprika, gele paprika, rode ui
- Champignons
- Bieslook
- 75 gram Oude kaas
- 125 gram creme fraiche
- 4 eieren
- Peper en zout
- Bakpapier
- Optioneel: geitenkaas
Stappenplan:
- Snij alle groenten in kleine blokjes (behalve de champignons)
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Zet een koekenpan op het vuur met een druppeltje olijfolie
- Fruit hierin de ui
- Voeg daarna de wortel toe
- Voeg na één minuutje ook de andere groenten en champignons toe
- Klop ondertussen de ei met creme fraiche los
- Breng op smaak met zout, peper en fijngehakte bieslook
- Haal de pan met groente van het vuur, laat het uitlekken in een zeef indien nodig (het kan soms wat vochtig zijn)
- Gooi de uitgelekte groente bij het eiermengsel en meng door elkaar
- Bekleed een springvorm met het taartdeeg (velletje bakpapier niet vergeten)
- Voeg nu het eier/groente mengsel toe & bestrooi met geitenkaas en oude kaas
- Bak in ongeveer 45 minuten gaar
- Eet smakelijk!
Wijnspijs: welke wijn bij makkelijke quiche
Groente, eieren, quiche, geitenkaas – dat vraagt om een fris, fruitige wijn. Een groene wijn. Die zijn er genoeg, dus je kunt alle kanten op. Denk bijvoorbeeld aan een gruner veltliner. Mijn favoriet is die van Domaine Ott uit Oostenrijk. Of de Yealands Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland – gewoon van Gall & Gall. Niets mis mee. 100% score bij deze makkelijke quiche!