Wijnmarathon: rennen langs de wijngaarden van Médoc

‘Waar ga je voor trainen dan?’ ‘Marathon du Médoc! Maar voorlopig voor eerste 5 kilometer.’ Het is 3 augustus en ik loop Runner’s World op de Van Oldenbarneveldt uit. Met hardloopschoenen, inderdaad. Het #fitgirl tijdperk laat niet langer op zich wachten.

Que? Marathon du Médoc

Yes, een marathon in het hart van de wijnwereld. Een heuse wijnmarathon. Daar waar in 1855 de Grand Cru Classificatie is opgesteld. Daar waar de wijn je versteld doet staan. Precies daar ga jij lekker rennen. Net als een normale marathon loop je zo’n 42 kilometer hard. Alleen stop je bij de Marathon du Médoc niet voor een slokje water, maar voor een glas wijn en een stukje kaas. Que belle! Haasten hoeft niet, want je mag er 8 uur over doen. Een beetje gas er op is – af en toe – aan te raden, zodat je bij het volgende chateau weer kunt genieten.

 

Geen winnaarsmentaliteit, wel Netflix

Een winnaarsmentaliteit zoals je die zo mooi bij andere sporters ziet, zit er bij mij niet in. Hiervan ontbreekt ieder spoor en word ik bovendien pisnijdig van. Dan win jij toch lekker, als je zo graag wilt. Pleurt op. Kan ook met jaloezie te maken hebben. Hoe dan ook, ik blokkeer en loop weg (de andere kant op). Die kwaaiigheid begint overigens na een paar kilometer en vraag ik me waarom ik hier in godsnaam mee ben begonnen. Is een dag Netflixen niet gewoon veel beter?

Van grand cru naar grand cru

Desondanks denk ik toch dat dit dé marathon is voor mij. Van wijngaarden word ik gelukkig. Stel je eens voor, ‘lekker’ rennen langs de wijngaarden? Van chateau naar chateau, grand cru naar grand cru. Hier en daar een slokje meepakken. Bovendien heb ik m’n nieuwe pattas van vrienden gekregen, dus als ik even niet actief ben, zal ik dat ongetwijfeld horen…

Anyway, wie doet er mee?

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.