Toe aan verdieping in je wijnleven?
Hier zit je gebakken.

Wat is sulfiet?
Sulfiet is een conserveringsmiddel. Het bindt zich aan zuurstof, zodat de wijn niet oxideert.
Daarnaast heeft sulfiet nog twee andere functies. Welke zijn dat? Lees alle in’s en out’s in onderstaand artikel.
Moeilijke materie
- De vragen en antwoorden over malolactische omzetting
- Whole bunch fermentation, de vergisting van hele trossen
- Binnenkijken bij Billecart-Salmon & de methode traditionnelle van dichtbij
- De vier gistingen van Bollinger
Simpele vragen, maar weet jij ook de antwoorden?
De leukste wijnboeken
Nadien van Le Club des Vins heeft een voorliefde voor wijnboeken. Heb je de ellenlange lijst al gezien? Mocht je moeite hebben met kiezen, dan deel ik hier mijn vijf favorieten in willekeurige volgorde.

Ik word Weinakademiker
Denk groots: ik wil Weinakademiker worden. Of eigenlijk: Master of Wine, maar first things first.
De eerste stap – het behalen van WSET Diploma – zit er op. Ik vertel je alles over dit avontuur op Le Club des Vins.