Onze docenten

Drie wijnfanaten die niet kunnen stoppen met praten over wijn.

Nadien de Visser

DipWSET en Spanish Wine Educator

Nadien de Visser is de oprichter van Le Club des Vins en begon in 2016 met het geven van wijncursussen. In 2021 rondde ze de opleiding WSET Diploma Course (Level 4) af en ze is nu bezig met het schrijven van haar scriptie, zodat ze ook de titel Weinakademiker achter haar naam kan zetten.

Samen met sommelier Jan Jaap Altenburg van wijnbar Vindict in Amsterdam maakt ze een podcast: Le Club & Sommeljjde Podcast.

Coen van der Burgt

Bezig met WSET Diploma Course

Van een achtergrond in de horeca via een wijnwinkel en verschillende oogsten op zowel noordelijk als zuidelijk halfrond is hij – met een uitstap naar een grote wijnimporteur tussendoor – inmiddels ‘geland’ in Rotterdam.

‘Geland’ weliswaar met een kanttekening, want de wijngebieden blijven hem trekken. Zo komt hij net terug uit Zuid-Afrika, werkt hij deze zomer in een wijngaard in Zuid-Limburg en gaat hij in september ’23 wijn maken in het beroemde Pomerol.

coen docent le club

Daniëlle Duijvestijn

Vinoloog van de Wijnacademie

Zeeuwse van origine, Rotterdamse in hart en woonachtig in Den Haag. Daniëlle is mede-eigenaar van Proef bij Platenburg en dus regelmatig in de wijnbar te vinden.

Voor Proef was Daniëlle werkzaam als wijnadviseur bij Wijnkoperij Platenburg en bedenker achter Wijnclub Cuvée, het leukste wijnabonnement van Rotterdam.

danielle

Bram Faber

Bezig met WSET Diploma Course

Na ruim vijftien jaar als (maître) sommelier bij de mooiste (Michelinsterren) restaurants gewerkt te hebben besloot Bram drie jaar geleden om de horeca te achter zich te laten. Sindsdien werkt Bram als wijndocent, geeft hij wijnproeverijen en sinds kort is ‘ie neergestreken in Rotterdam bij Wijnkoperij Platenburg als wijnadviseur en accountmanager voor de horeca.

Voor Bram is een geweldig glas wijn het samenspel van de druivenstok met de bodem, de grillen van het weer en natuurlijk hand van de wijnmaker. Dit samenspel geeft ieder jaar weer een uniek product. Een eigenschap die geen enkel andere drank heeft.

Lees blogs van Bram Faber >

blank

Matthijs van de Walle

WSET3

Matthijs doet niets liever dan reizen door landen als Frankrijk, Duitsland en vooral Italië. Wijnregio’s verkennen, wijnhuizen bezoeken, het proberen van de lokale wijnen – heerlijk!

Zijn liefde voor wijn is al op de hotelschool in 2001 begonnen. Het delen van de intussen vergaarde kennis, geeft hem enorm veel plezier. Daarom schenkt hij regelmatig wijnen bij wijnbar Proef bij Platenburg en geeft hij cursus bij Le Club des Vins.

blank