Origineel cadeau voor wijnliefhebbers

Origineel cadeau voor wijnliefhebbers

Wijnliefhebbers, wijnfanaten of regelrechte wijnsnobs. Het maakt niet uit welke naam ze hebben, hoe verras je deze mensen in hemelsnaam? Met wijn! Het kan, maar dat is tricky. Een beetje snob is snel kieskeurig. Maak de blits met een origineel cadeau voor een wijnliefhebber, zoals een goed wijnboek, een mooie poster van zijn of haar favoriete wijnregio of een fantastische puzzel van – jawel – een wijnland.

Vind een origineel cadeau voor een wijnliefhebber

Le Club des Vins zoekt stad en land af naar snuisterijen voor de wijnfan. Een coravin, goed glaswerk of het boek der boeken als je het blind proeven maximaal onder de knie wil krijgen.

origineel wijncadeau wijnliefhebber wijnpuzzel

#1 Wijnpuzzels

Puzzelen én leren over wijn. Ik kan me geen betere tijdsbesteding voorstellen. Leer over druivenrassen en waar ze te vinden, de aroma’s en de belangrijkste wijnstreken van Italië. Van Montalcino tot Valtellina! Schenk een glas sangiovese in, zet je telefoon op stil en ontspan met deze te gekke puzzel. Hier ga je gegarandeerd een wijnfan blij mee maken. Van Frankrijk tot Italië tot Australië

posters

#2 Wijnkaarten

Van alle wijnkaarten van Frankrijk die er beschikbaar zijn is dit de meest nauwkeurige. Pak aan! Van de Bourgogne tot de Provence inclusief alle details en zelfs de aangrenzende gebieden van Duitsland, Italië, Spanje en Zwitserland. Hoppa, aan de studie. De wijnkaart is een originele wijnkaart van De Long Wines en heeft een afmeting van 60.96 x 91.44 cm. De poster wordt geleverd exclusief lijst (zie lijstentips)

Alle bekende wijnlanden zijn vertegenwoordigd.

Champagne sabreren kun je leren
Voor de optimale beleving kun je je duim beter in de ziel van de fles houden.

#3 Sabreersabel

Avontuurlijke wijnfan in je omgeving? Dan is een sabel het ideale wijncadeau. Kan hij of zij lekker champagnes open knallen. Breekt zo lekker de week.

#4 Abonnement op Wine Masters

Nou, heb je even? Op Wine Masters TV staan vijf documentaires over wijnmakers in Frankrijk. Niet de minste. Trimbach (Alsace), Guigal (Rhone), Bourgeois (Loire), Château Angélus (Bordeaux) en Drouhin (Bourgogne). Nu ik dit heb gezien, weet ik gewoon dat ik een rondreis wil maken door Frankrijk. Een tour de france met alles er op en eraan. Het is zó mooi en er is hier zóveel te zien. Dat steun ik ten volle. Na één video wil je sowieso de rest ook zien. Inmiddels zijn ook andere wijnlanden aan het assortiment toegevoegd.

coravin

#5 Coravin

Dankzij dit systeem geniet je dus ook in je eentje van een glas wijn, zonder dat de fles in één keer op moet. Je zet het apparaat op de hals van de fles en duwt de naald door de kurk.

Een must-have voor iedere wijnliefhebber. Dikke tip: je hoeft echt niet het nieuwste model te nemen.

beyond flavour boek

#6 Beyond Flavour

Nick Jackson – inmiddels master of wine – vond het blind proeven maar lastig. Dat kwam omdat het alleen maar gebaseerd was op het smaakprofiel. Hij kwam erachter dat zuren voor wit en tannines voor rood óók een belangrijke indicator zijn voor de identiteit van een wijn. Een eye-opener. Voor iedereen die z’n blindproefskills wil opkrikken. Let wel, dit is voor de beginnende wijndrinker misschien nog een brug te ver, maar ben je bijvoorbeeld bezig met WSET3 of WSET4, dan is het ge-wel-dig.

Le Nez du Vin : 54 aromes, collection complete en francais (coffret) (French Edition): Jean Lenoir: 9782906518261: Amazon.com: Books

#7 Le Nez du Vin

Vind je het ook zo moeilijk om verschillende geuren te onderscheiden in de wijn? Verse boter, vanille of kaneel? Het is allemaal te leren. Haal De Neus in jezelf naar boven en schaf een geurdoos van Le Nez du Vin aan.

Le Nez du Vin. Jean Lenoir weet dat men zijn neus op geuren moet ‘trainen’ en hij stelde een set samen van een aantal geuren die gebruikelijk zijn in rode wijn en/of witte wijn. Een luxe étuis met 54 genummerde flesjes, die natuurlijke essences bevatten. Er zijn kaartjes toegevoegd met uitleg per geur.

Te vinden in de Fanshop! Met de kortingscode NEZ7 krijg je 7% korting op het hele assortiment.

#8 Nog meer wijnboeken

Elke wijnliefhebber is blij met een wijnboek, maar welke geef je dan? Een goede vraag, want er zijn er heel veel. Hier staan er al heel wat in de kast. Ik heb er een uitgebreide blog over geschreven, die je kunt raadplegen om je keuze te maken. Het ligt er een beetje aan in welke fase van wijnliefhebberij de persoon in kwestie zit:

champagne capsule collector

#9 Champagne plaque collector

Ben jij ook zo’n fan van champagne capsules? Vind je het eigenlijk zonde om weg te gooien, maar weet je ook niet wat je er mee moet doen? Deze collector is je antwoord. Staat heel sjiek aan de muur. Vooral met capsules van Krug 😉

#10 Wijncursus SDEN2 of SDEN3

In vijf of acht avonden duiken we dieper de wijnwereld in. De belangrijkste wijngebieden worden uitgebreid besproken en geproefd. Daar waar SDEN2 Frankrijk één les behandeld, trekt SDEN3 daar drie lessen voor uit. Deze wijncursus stoomt je klaar voor het officiële examen ‘wijnbrevet’ aan de Wijnacademie. Met dit certificaat heb je ook toegang tot de Vinologenopleiding.

De leukste cadeaus voor wijnliefhebbers

Lekker lijstje, toch? Ben je zelf het ultieme cadeau voor de wijnliefhebber tegengekomen? Laat het me weten. Dit lijstje met wijncadeaus is nooit af. Let wel: niet elk cadeau wordt toegevoegd. De ballotage is streng, maar rechtvaardig!

Abonneer je op de nieuwsbrief van Le Club des Vins.
Ontvang net als 2.500 anderen elke week wijnvertier in je inbox.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.