Origineel cadeau voor wijnliefhebbers

Wijnliefhebbers, wijnfanaten of regelrechte wijnsnobs. Het maakt niet uit welke naam ze hebben, hoe verras je deze mensen in hemelsnaam? Met wijn! Het kan, maar dat is tricky. Een beetje snob is snel kieskeurig. Maak de blits met een origineel cadeau voor een wijnliefhebber, zoals een goed wijnboek, een mooie poster van zijn of haar favoriete wijnregio of een fantastische puzzel van – jawel – een wijnland.

Vind een origineel cadeau voor een wijnliefhebber

Le Club des Vins zoekt stad en land af naar snuisterijen voor de wijnfan. Een coravin, goed glaswerk of het boek der boeken als je het blind proeven maximaal onder de knie wil krijgen.

 1. Wijnpuzzel
 2. Wijnkaart van Italie, Frankijk of een ander land
 3. Sabreersabel
 4. Abonnement op Winemasters
 5. Coravin
 6. Beyond Flavour, hét boek voor doorgewinterde proevers
 7. Wijnspijswandeling
 8. Le Nez du Vin
 9. Riedel glaswerk
 10. Slippers of een badjas van Champagne in The Morning
 11. Nog meer wijnboeken
 12. Kurkentrekker
 13. Champagne ‘plaque’ collector
 14. Wijncursus bij Le Club des Vins
 15. Viticulture, het leukste wijnspel ooit

puzzels wijn zeven

#1 Wijnpuzzels

Puzzelen én leren over wijn. Ik kan me geen betere tijdsbesteding voorstellen. Leer over druivenrassen en waar ze te vinden, de aroma’s en de belangrijkste wijnstreken van Italië. Van Montalcino tot Valtellina! Schenk een glas sangiovese in, zet je telefoon op stil en ontspan met deze te gekke puzzel. Hier ga je gegarandeerd een wijnfan blij mee maken.

Van Frankrijk tot Italië tot Australië

#2 Wijnkaarten

Van alle wijnkaarten van Frankrijk die er beschikbaar zijn is dit de meest nauwkeurige. Pak aan! Van de Bourgogne tot de Provence inclusief alle details en zelfs de aangrenzende gebieden van Duitsland, Italië, Spanje en Zwitserland. Hoppa, aan de studie. De wijnkaart is een originele wijnkaart van De Long Wines en heeft een afmeting van 60.96 x 91.44 cm. De poster wordt geleverd exclusief lijst (zie lijstentips)

Alle bekende wijnlanden zijn vertegenwoordigd.

blank

#3 Sabreersabel

Avontuurlijke wijnfan in je omgeving? Dan is een sabel het ideale wijncadeau. Kan hij of zij lekker champagnes open knallen. Breekt zo lekker de week.

#4 Abonnement op Wine Masters

Nou, heb je even? Op Wine Masters TV staan vijf documentaires over wijnmakers in Frankrijk. Niet de minste. Trimbach (Alsace), Guigal (Rhone), Bourgeois (Loire), Château Angélus (Bordeaux) en Drouhin (Bourgogne). Nu ik dit heb gezien, weet ik gewoon dat ik een rondreis wil maken door Frankrijk. Een tour de france met alles er op en eraan. Het is zó mooi en er is hier zóveel te zien. Ik ben één jaar lid geworden, omdat ik het gewoon heel vet vind dat dit gemaakt is. Dat steun ik ten volle. Na één video wil je sowieso de rest ook zien. Inmiddels zijn ook Spanje en Italie aan het assortiment toegevoegd.

https://youtu.be/w1bMHUH0VHM
coravin

#5 Coravin

Dankzij dit systeem geniet je dus ook in je eentje van een glas wijn, zonder dat de fles in één keer op moet. Je zet het apparaat op de hals van de fles en duwt de naald door de kurk.

Een must-have voor iedere wijnliefhebber. Dikke tip: je hoeft echt niet het nieuwste model te nemen.

#6 Beyond Flavour

Nick Jackson – inmiddels master of wine – vond het blind proeven maar lastig. Dat kwam omdat het alleen maar gebaseerd was op het smaakprofiel. Hij kwam erachter dat zuren voor wit en tannines voor rood óók een belangrijke indicator zijn voor de identiteit van een wijn. Een eye-opener. Voor iedereen die z’n blindproefskills wil opkrikken. Let wel, dit is voor de beginnende wijndrinker misschien nog een brug te ver, maar ben je bijvoorbeeld bezig met WSET3 of WSET4, dan is het ge-wel-dig.

beyond flavour 2nd edition

#7 Wijnspijswandeling

Een nieuwe stad leren kennen en ondertussen lekker wijn proeven? Dat doe je tijdens een wijnspijswandeling. Het leukste is om een stad te kiezen waar je nog nooit bent geweest en je dan mee laten leiden door een culinaire wandeling van restaurant naar restaurant waar je telkens een gerechtje en een bijpassende wijn geserveerd krijgt. Zo belandde ik zelfs jaren geleden bij Seinpost in Den Haag (bestaat helaas niet meer).

#8 Le Nez du Vin

Vind je het ook zo moeilijk om verschillende geuren te onderscheiden in de wijn? Verse boter, vanille of kaneel? Het is allemaal te leren. Haal De Neus in jezelf naar boven en schaf een geurdoos van Le Nez du Vin aan.

Le Nez du Vin. Jean Lenoir weet dat men zijn neus op geuren moet ‘trainen’ en hij stelde een set samen van een aantal geuren die gebruikelijk zijn in rode wijn en/of witte wijn. Een luxe étuis met 54 genummerde flesjes, die natuurlijke essences bevatten. Er zijn kaartjes toegevoegd met uitleg per geur.

Le Nez du Vin : 54 aromes, collection complete en francais (coffret) (French Edition): Jean Lenoir: 9782906518261: Amazon.com: Books
riedel glaswerk karaf

#9 Riedel of Gabriel glaswerk

Elke wijnliefhebber vliegt je in de armen als je aankomt met een setje Riedel glazen. Mijn persoonlijke favoriet is de Veritas-serie. Hiermee kun je doorgaan tot je een ons weegt, want Riedel maakt voor elke druif slash wijn een uniek glas.

Is dit allemaal teveel voor je? Dan heb ik een andere oplossing: one glass to rule them all. Ofwel: gabriel glas. Ook heel fijn! Wel eens een blog over geschreven.

#10 Champagne in the morning

Champagne in the morning, een quote van Selwyn Senatori, die inmiddels op hoodies, slippers, mutsen en badjassen staat. It’s art, people.

#11 Nog meer wijnboeken

Elke wijnliefhebber is blij met een wijnboek, maar welke geef je dan? Een goede vraag, want er zijn er heel veel. Hier staan er al heel wat in de kast. Ik heb er een uitgebreide blog over geschreven, die je kunt raadplegen om je keuze te maken. Het ligt er een beetje aan in welke fase van wijnliefhebberij de persoon in kwestie zit:

#12 Luxe kurkentrekker

Een beetje wijnfan komt voor de dag met een goed functionerende kurkentrekker. Hier geldt function over form. Als je altijd zit te stuntelen met een kurkentrekker en een kurk, heb je waarschijnlijk geen idee dat het ook vlekkeloos kan gaan. Denk eens aan een sommelier, die als een smooth operator de kurk uit de fles zwiept. Goede apparatuur heb je nodig in je leven. Gelukkig maakt Style de Vie nog mooie ook.

champagne capsule collector

#13 Champagne plaque collector

Ben jij ook zo’n fan van champagne capsules? Vind je het eigenlijk zonde om weg te gooien, maar weet je ook niet wat je er mee moet doen? Deze collector is je antwoord. Staat heel sjiek aan de muur. Vooral met capsules van Krug ;-)

#14 Wijncursus SDEN2 of SDEN3

In vijf of acht avonden duiken we dieper de wijnwereld in. De belangrijkste wijngebieden worden uitgebreid besproken en geproefd. Daar waar SDEN2 Frankrijk één les behandeld, trekt SDEN3 daar drie lessen voor uit. Deze wijncursus stoomt je klaar voor het officiële examen ‘wijnbrevet’ aan de Wijnacademie. Met dit certificaat heb je ook toegang tot de Vinologenopleiding.

#15 Viticulture

Waan je een paar decennia terug in de tijd en stel je zelf voor: je hebt een schamele wijngaard geërfd. Je totale bezit: een paar percelen grond, een oude schuur, een kleine kelder en een paar werklui. Én een grote droom: je wil de beste wijnmaker van Italië worden.

Wijnfans opgelet, want dit is het leukste spel ooit. Trommel je vrienden op, schenk de glazen in en game on! Even gevoel krijgen bij wat dit spel ongeveer inhoudt? Check dan dit YouTube-filmpje. Het lijkt moeilijker dan het is. Zeker doorgewinterde spelletjesmensen hebben dit in no-time onder de knie. Combineer eventueel met de uitbreiding Toscane.

De leukste cadeaus voor wijnliefhebbers

Lekker lijstje, toch? Ben je zelf het ultieme cadeau voor de wijnliefhebber tegengekomen? Laat het me weten. Dit lijstje met wijncadeaus is nooit af. Let wel: niet elk cadeau wordt toegevoegd. De ballotage is streng, maar rechtvaardig!

Abonneer je op de nieuwsbrief van Le Club des Vins.
Ontvang net als 2.500 anderen elke week wijnvertier in je inbox.

2 replies on “Origineel cadeau voor wijnliefhebbers

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.