Wijnbar Le Bist’roch, de beste pitstop in Bourgogne

Wijnbar Le Bist’roch, de beste pitstop in Bourgogne

Stel, je bent op weg naar huis vanuit Zuid-Frankrijk of Bordeaux. Veel mensen rijden dan het liefst in één streep richting Nederland. Maar waarom eigenlijk? Waarom zou je je vakantie niet nog heel eventjes verlengen? Toen we vanuit de Rhône naar huis karden, stopten we in het idyllische Nuits-Saint-Georges voor een kleine répas.

Dat was niet zonder toeval. Ik had namelijk al een paar keer de tip gekregen om langs te gaan bij Le Bist’roch, een wijnbar slash bistro, mocht ik in de buurt zijn. Meestal vergeet ik zulke dingen snel, maar tegenwoordig sla ik ze op in mijn notities. En dat kwam nu goed van pas.

Uitgebreide wijnkaart & lekker eten

De wijnkaart is een boekwerk. Dat alleen is natuurlijk al #winning. We mogen dan in de meest klassieke streek van Frankrijk zijn, de kaart is dat allerminst. Er staan wijnen op uit het hele land, maar we kiezen natuurlijk voor een Bourgogne. We zijn er nu toch. De rode draad van de kaart is dat de boeren zo zuiver mogelijk werken, minimale interventie. Noem het natuurwijn – maar dan wel steengoed gemaakt. Geen cider-achtige aroma’s. Hier staan namen op als Maison en Belles Lies tot Jean-François Ganevat en Dominique Derain. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen.

Ik kies voor de laatste, het wordt een Saint-Aubin Premier Cru ‘Sur le Sentier du Clou’. Gelukkig stemmen mijn tafelgenoten in met deze keuze.

Wijnbar Le Bist'roch Bourgogne
Happy face.

Er is geen menukaart en daar ben ik blij om. Scheelt weer keuzestress. Vandaag staat er een romige risotto op het menu. Vooraf krijgen we een plankje charcuterie. Er is ook een toetje, maar die slaan we over. Een koffie erin en gaan. We moeten immers nog zeven uur rijden.

Wijnbar Le Bist'roch Bourgogne
Ze serveren dagelijks een vast menu. Wij hadden heerlijke risotto.
Wijnbar Le Bist'roch Bourgogne
Knus hoekje, of niet?
Wijnbar Le Bist'roch Bourgogne
#want

Mocht je een keer naar Bourgogne op vakantie gaan, of juist op doorreis zijn en langs Bourgogne komen. Dan is Le Bist’Roch een super leuke plek om even te stoppen.

Le Bist’roch, 22 rue du Général de Gaulle, Nuits-Saint-Georges

Like what you read?

Volg me dan op Instagram of Facebook en blijf op de hoogte van mijn avonturen en nieuwe artikelen. Le Club des Vins stuurt elke maand een nieuwsbrief uit, genaamd wijnvertier in je inbox. Lid worden?

Ik vind het ook TE GEK als je een reactie achterlaat hieronder ❤

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.