Le Club des Vins

Wijnabonnement: Lekkere wijnen in de Vinoos wijnbox!

Vinoos wijnabonnement

Een tijdje geleden kreeg ik de wijnbox van Vinoos.nl. Niet gek, zo’n doosje wijn om te proberen. Het idee komt van Jorik en z’n zwager Sietze, die beide gek zijn op wijn. Ze werken vanuit Rotterdam, dus Jorik kwam de wijnbox persoonlijk afleveren bij Le Club des Vins HQ.

Het Vinoos wijnabonnement werkt hetzelfde als, zeg, Hellofresh. Elke maand ontvang je vier nieuwe wijnen, die – als ze in de smaak vallen – je gemakkelijk kunt nabestellen via de webshop. Ga je op vakantie, of ben je er even klaar mee? Dan pauzeer je je abonnement wanneer je dat wilt. Hartstikke handig, dus.

Wijnabonnementen

Eerder testte ik ook het wijnabonnement van Baltazar en de Vinobox. Het verschil zit ‘m in de wijnen. De Vinobox levert elke maand zes wijnen bij je thuis. Elke maand proeven ze dertig flessen en selecteren ze hun favorieten binnen bepaalde prijsklasses. Je kunt zelf kiezen of je voor de goede, de betere of de beste box gaat. Voor elke portemonnee wat wils, dus. Bij grote dorst kun je zelfs kiezen voor 12 of 18 flessen.

Bij Baltazar krijg je er drie. Ze gaan ze uitsluitend voor de kleine wijnboertjes, die ze zelf in Duitsland, Frankrijk en Italie opsnorren. Deze wijnen zijn niet (makkelijk) te vinden in Nederland. Al moet ik zeggen dat de nieuwe wijnwinkel Barrels & Bottles in Rotterdam-Noord een paar van deze pareltjes te pakken heeft.

Bij Vinoos pakken ze het anders aan. Ongeacht waar de wijn vandaan komt, of hij bekend of onbekend – wat lekker is, gaat de box in. Ook leuk dat je bij Vinoos je abonnement zelf kunt samenstellen. Speciaal voor de zomermaanden kun je tijdelijk de rosé box bestellen. Hier zit bijvoorbeeld een van mijn favoriete rosés, MiP, in. Dikke score!

In de box

Als een kind zo blij, als ik weer een pakketje wijn mag openmaken. Vinoos heeft de wijnbox deze maand gevuld met twee witte wijnen en twee rode wijnen. Het leuke bij Vinoos is om enerzijds verrast te worden door nieuwe wijnen, maar anderzijds ook om weer eens bekende terug te zien.

Simonsig Chenin Blanc – Stellenbosch, Zuid-Afrika (2016)

Schot in de roos, want het thema van mijn proefgroepje is deze maand Chenin blanc! We zijn nog geen getrainde chenin-drinkers en denken allemaal dat er een Vouvray in ons glas zit. Verrassend fris. Een neus vol bloemen, parfum en perzik. Lekker, hoor!

Scaia Bianca – Veneto, Italie (2016)

Ah, ook aan deze wijn kleeft een herinnering. Ik schonk ‘m op mijn dertigste verjaardag. Achteraf niet zo slim, want iedereen baalde als een stekker toen de fles leeg was! Dit was een hit, een tropische verrassing die ik zeker nog een keer ga bestellen.

Vinoos wijnabonnement

Báron de Ley Club Privado – Rioja, Spanje (2014)

Tja, je kan niet over alles lyrisch zijn in het leven. Rioja, of eigenlijk tempranillo en ik gaan niet goed samen, dus helemaal objectief is deze proefnotitie niet. Heb je deze wijn ook geprobeerd? Laat een reactie achter – ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Cabriz – Dao, Portugal (2014)

Gelukkig is de Cabriz weer reden voor een vreugdedansje. Doet me terug denken aan mijn tripje naar Portugal. Portugees rood staat op mijn favorietenlijstje vanwege die typische kruidigheid. Dit is een wijn die je op elk feestje kunt schenken. Een winnaar.

Vinoos wijnabonnement

Zelf proberen?

Ook interesse in een Vinoos wijnabonnement? Voor 39 euro krijg je elke maand 4 wijnen thuisbezorgd. Je kunt ook een maandje proberen met de proefbox. Check de website voor meer info.

Abonneer je op de nieuwsbrief van Le Club des Vins.
Ontvang net als 2.500 anderen elke week wijnvertier in je inbox.

Shopping cart close