Een wijnfan in Oslo: wijn, maar ook veel koffie

Een wijnfan in Oslo: wijn, maar ook veel koffie

Wijn in Oslo? Zeker wel! Kost je wel een paar duiten, maar hey, je bent tenslotte op vakantie. Samen met Charles bracht ik vorig weekend een bezoekje aan de Noorse hoofdstad. Hoewel het maar van korte duur was, heb ik toch een paar topadresjes gevonden! Welkom in Oslo :)

En hoe leuk: de kerstmarkt was al begonnen!

winterland-oslo

Wijn bij Vinbar Dr. Kneipp’s

Als je in Oslo bent, moet je hier echt naartoe. Het is een wijnbar annex restaurant, waar je heel goed kunt eten én wijn kunt drinken. De muren hangen vol met Awards of Excellence van The Wine Spectator. Alom lof voor hun wijnkaart. Zowel de Oude als Nieuwe Wereld zijn dik vertegenwoordigd hier. Reken op minstens 10 euro per glas, we zijn nog steeds in Noorwegen. Wij kozen allebei een entrecote met een Vino Nobile de Montepulciano. Je kan het slechter treffen, niet waar? Wat was dat lekker…

steak

charles-ruikt-wijn

Toen we daarna nog een kaasplankje met 30 years old port bestelden, begon de ober zelfs te dansen. ‘Oh, really, you’re into port?’ Hell yeah, we are! En het mooie: vanaf 30 years old port maak je winst in Noorwegen. Die kostte ‘maar’ 13 euro voor een glas. Score.

kaasplankje

Dr Kneipp’s vindt je in Torvbakkgate 12, Oslo.

Als je, net als ons, moet schipperen tussen bier en wijn, geen nood. Naast Dr Kneipp’s zit een Brewdog Bar. Toen wij er waren, was het een beetje leeg, maar wie weet ;-)

Koffie bij Kaffebrenneriet

Kaffebrenneriet is een beetje de Douwe Egberts van Oslo, maar dan net iets beter. Het is een Noorse keten met een eigen bakkerij. Dat laatste scoort punten. Alles ziet er lekker en supervers uit. Van cinnamon brioche tot allerlei sandwiches. De koffie is ook nog eens goed, dus wat wens je nog meer? Een gezellig zitje. Kaffebrenneriet zit overal, maar ietsje buiten het centrum vind je er eentje in een oude brandweercentrale. Dat plus goede koffie en Scandinavisch interieur is natuurlijk pure hipster happiness.

Kaffebrenneriet vind je o.a. in Groenlandsleiret 32, Oslo

Cocktails bij de rooftop bar Eight

Nadat we vrijdag hadden gegeten (een vette hap bij TGI Friday’s) hoorden we op de weg naar huis ineens muziek. Het kwam van boven. Rooftop! Het bleek de rooftop bar van het Grand Hotel te zijn. De kantoorklerken van Oslo komen hier bij elkaar. Alle vrouwen lopen met Champagne – waarom ook niet – wij kozen voor cocktails. Van gin tonic tot whisky sour.

15129615_10155441288474838_1828362529323803295_o

Slapen bij Comfort Xpress Central Station

Comfort Xpress is een goed hotel voor een goede prijs. Het ligt schuin tegenover het centraal station, waar je uitstapt als je van het vliegveld komt. Het centrum ligt om de hoek. Ideaal.


Zin gekregen in een weekendje Oslo? Doen, hoor! Je bent er in no-time. Het is maar anderhalf uur vliegen van Amsterdam. Veel plezier. 

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.