USA drinkt ‘wietwijn’

USA drinkt ‘wietwijn’

Wietwijn – new-kid-on-the-block in de wijnwereld, kunnen we wel zeggen. We hebben al een hoop trends zien komen en zien gaan. Weet je nog de ‘chocoladewijn’ die over te toonbanken vloog een aantal jaar geleden? In Amerika – waar ook anders – hebben ze iets nieuws. Om de vraag van de huidige markt te beledigen komen ze met ‘wietwijn’.  

66° Beverage Company voegt gemiddeld zo’n 25 mg cannabis toe aan ge-dealcoholiseerde wijn. Hiermee willen ze niet alleen maximaal plezier, maar ook de gezondheidsvoordelen beschikbaar maken voor consumenten van de alledaagse dag. De wijn zou binnen 10-20 minuten na consumptie voor effect moeten zorgen. Hoe dit moet bijdragen aan de gezondheid  zijn we nog niet achter, maar al met al toch wel nieuwsgierig. 

De wijn is gemaakt van druiven uit Californië. Nog een opmerkelijk detail, vonden wij, is dat de wijn duidelijk lager is in suiker, koolhydraten en calorieën. Klinkt als een mooi verhaal, maar zou jij het willen drinken?

Meer nieuws? Check de rubriek ‘tussen de wijnranken of word lid van de nieuwsbrief.

Ik ben Rianne Ogink. Van sportmanager in Deventer, naar sommelier bij Zoldering in Amsterdam, naar student viticulture & enology in Bordeaux Frankrijk. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt kan je wel zeggen. Hele dagen met mensen kletsen over mooie wijnen, met regelmaat een kurk poppen en dagenlang leren over hoe wijnen gemaakt worden. Mijn avonturen zet ik graag voor je op (digitaal) papier! Enjoy!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.