Walsjérôt, de nieuwe wijnbar van Rotterdam Noord

Walsjérôt, de nieuwe wijnbar van Rotterdam Noord

Nog een klein maandje slapen en dan opent wijnbar Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam Blijdorp. Eindelijk. Blijdorp mag dan een yuppenwijk zijn, echt veel te beleven is er niet. Daar komt vanaf vrijdag 18 september verandering in. Ik kan niet wachten.

Maar echt. Misschien komt dat ook omdat ik enige invloed heb uitgeoefend op de samenstelling van de wijnkaart. En die is niet mals.

De wijnkaart met 75 open wijnen

Bij Walsjérôt heb je keuze uit 75 open wijnen, die je zelf kunt tappen. Hoeveel je wilt, bepaal je zelf: één slok, een half glas of een heel glas. Zo wordt het bijvoorbeeld ein-de-lijk mogelijk om op woensdagmiddag een glas Chateau d’Yquem te klappen of een zomeravond af te trappen met die geweldige chardonnay van de Zuid-Afrikaanse Master of Wine: Richard Kershaw. Ik teken ervoor.

De 75 wijnen zijn verdeeld over verschillende smaakprofielen en prijsklassen, zodat er voor ieder wat wils is. Voor doorgewinterde wijnfans is er een exclusieve kast met knallers die je normaal gesproken niet zo snel per glas kunt proberen. Had ik al gezegd dat ik niet kan wachten?

Ook wat lekkers erbij

Niets is erger dan verkassen omdat er niets te eten is. Of ook jammerlijk: in no-time een stuk in je kraag omdat drinken op een lege maag nu eenmaal niet zo’n best idee is. Gelukkig zijn ze bij Walsjérôt nooit te beroerd om een kaasplankje voor je te fabriceren, de eigenaar heeft zelfs de befaamde kaascursus gedaan bij kaaskoningin Betty Koster. Dan weet je dat het goed zit. Ook staan er flammkuchen en oesters op de kaart. Kortom, dat stuk in je kraag kan nog steeds gebeuren, maar is dan wel mooi je eigen schuld 😉

Tot snel in Walsjérôt!


Walsjérôt vind je op Bentinckplein 5 te Rotterdam. Volg de ontwikkelingen op insta @walsjerot.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.