Voor Nederlandse wijn moet je bij bob zijn

Voor Nederlandse wijn moet je bij bob zijn

Eindelijk is het zover: de eerste wijnwinkel met louter Nederlandse wijnen is een feit. De Amsterdamse wijnwinkel bob opent vandaag – 1 december 2020 – haar deuren.

Initiatiefnemers zijn Samir Doueiri, Richard Dietz en Roderick Meijer, die samen met sommelier Jan Jaap Altenburg (welbekend van onze podcast) de wijnen hebben uitgezocht.

blank
© bob

Het beste van Nederlandse bodem

De wijnwinkel biedt nu een podium aan honderd verschillende wijnen van Nederlandse bodem – van Friesland tot Limburg – en dat is nog maar het begin.

Een paar klappers uit het assortiment:

  • Pinot noir uit 2009 van Chateau Gilbert (het vroegere Stokhem)
  • Brut & Bruisend van MinZeven (bekend van onze podcast)
  • Cuvée Signature van Betuws Wijndomein (ook leuke podcast opgenomen met Diederik van het Betuws wijndomein)
  • Merlot van Aldenborg, de enige merlot van Nederland
  • Riesling van Steenberg
stokhem
© Jan Jaap Altenburg (@sommeljj)

Waarom bob?

De naam bob verwijst naar de beschermde oorsprongsbenaming, zeg maar de AOC van Nederland. In 2017 scoorde Nederland voor het eerst een BOB, meteen een unicum, want BOB Maasvallei Limburg is grensoverschrijdend. Wijnen die geproduceerd worden op de kiezelgronden aan weerszijden van de Maas zowel in België als in Nederland mogen BOB Maasvallei Limburg op het etiket vermelden. Inmiddels telt Nederland vijf BOB-gebieden.

Kortom, voor Nederlandse wijn moet je bij bob zijn. Ook dikke tip als je nog voor een Sintcadeau moet zorgen. Geef een lokale wijn cadeau.

Wijnwinkel bob vind je op de Eerste van der Helststraat 41H, 1073 AC Amsterdam.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.