Veilingprijzen Hospice de Beaune door het dak

Veilingprijzen Hospice de Beaune door het dak

De bekendste liefdadigheidsveiling in de wijnwereld verbreekt alle records. In 2018 werd het record al verbroken met een opbrengst van ruim 14 miljoen euro. Dit jaar is dat bedrag bijna verdubbeld! Met bijna 30 miljoen euro schrijft Hospice de Beaune geschiedenis in Bourgogne. 

Tijdens de zeven uur durende veilig worden de rijkelijk gevulde wijnvaten van Hospice de Beaune geveild. De gemiddelde prijs die werd betaald per vat was zo’n 35.974 euro. Er werden dit jaar 828 vaten van 228 liter geveild. Omgerekend goed voor 304 flessen à 120 euro. Het klapstuk van de veiling ging onder de hamer voor 810.000 euro waarbij het geld geschonken wordt aan de Princes Margot Association en World Vision die opkomen voor kinderen met kanker of kinderen die leven in armoede. Alles bij elkaar leverde dit jaar het meeste geld op in 162 jaar.

Meer lezen over Hospice de Beaune?

Abonneer je op de nieuwsbrief van Le Club des Vins.
Ontvang net als 2.500 anderen elke week wijnvertier in je inbox.

Ik ben Rianne Ogink. Van sportmanager in Deventer, naar sommelier bij Zoldering in Amsterdam, naar student viticulture & enology in Bordeaux Frankrijk. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt kan je wel zeggen. Hele dagen met mensen kletsen over mooie wijnen, met regelmaat een kurk poppen en dagenlang leren over hoe wijnen gemaakt worden. Mijn avonturen zet ik graag voor je op (digitaal) papier! Enjoy!