Er zit nog niets in je winkelwagen. Wil je wat leuks zien?
Go shoppingHoe deze wijnspijscombi tot stand is gekomen, is anders gelopen dan normaal. Meestal begin ik met de wijn en bedenk ik daar een gerecht bij. Dit keer had ik beide al in mijn hoofd, maar niet per se als duo. Ik had zin in Bandol en zeg nou zelf: deze epische ‘spiral pie’ is toch een lust voor het oog. Wat mij betreft zijn dat de pareltjes uit de keuken: mooi uitziende gerechten, die je zonder al te veel moeite in elkaar draait. Bij dit gerecht kan ik je aanraden met vrienden te koken, omdat het wel eventjes duurt voordat de taart in elkaar gedraaid is. Dus gezellig keten in de keuken.
Wat heb je nodig?
Dit recept is heerlijk als hoofdgerecht, maar kan ook als bijgerecht bij een stuk vlees of gebakken visje dienen. Of je nu vegetarisch bent of niet. Glas crozes-hermitage erbij en je zit gebakken.
- 1 rol vers bladerdeeg
- 200 – 250 gram brie
- 1 courgette
- 2 winterpeen
- Groente naar keuze: geroosterde paprika’s (uit een pot), aubergine of zoete aardappel.
- 3 eieren
- Italiaanse kruiden
- 150 ml room
- Peper en zout naar smaak
Hoe maak je een spiral pie?
Voor dit recept is de mise en place van belang. Begin dus eerst met het maken van reepjes van de courgette, peen, geroosterde paprika (of andere groente) en de brie. Voor de courgette en wortel kun je een mandoline gebruiken, maar als je die niet hebt, werkt een kaasschaaf ook prima.
Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een (ronde) ovenschaal of taartvorm met de bladerdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem en voeg vervolgens de groente toe in boogjes. Het maakt niet uit welke je eerst doet, zolang je maar dezelfde volgorde aanhoudt (want mooi), dus bijvoorbeeld courgette, wortel, brie, paprika – en dat herhalen tot je in het midden bent.
Meng de eieren met de room, Italiaanse kruiden, zout en peper. Giet dit over de groentetaart en bak hem af op ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven.
Wijnspijs: welke wijn bij spiral pie?
Bandol. Want daar hadden we zin in. Soms is dat genoeg voor een wijnspijs-combi. Het is in ieder geval genoeg voor een goede avond – de foto’s zijn daar het bewijs van. Heel eerlijk? De Bandol was een tikkie te zwaar voor het gerecht, maar dat mocht de pret niet drukken.
En ook dat is oké. Laat je gek maken 😉
Meer wijnspijs? Check dan even deze pagina met recepten >
Like what you read?
Volg me dan op Instagram of Facebook en blijf op de hoogte van mijn avonturen en nieuwe artikelen. Le Club des Vins stuurt elke maand een nieuwsbrief uit, genaamd wijnvertier in je inbox. Lid worden?
Ik vind het ook TE GEK als je een reactie achterlaat hieronder ❤