S03E09 There’s no place like Rhône

S03E09 There’s no place like Rhône

Vandaag staat de Rhône centraal. We werken van Noord naar Zuid. Al zou je dit niet denken aangezien ons intro werkelijk waar niks prijsgeeft over waar we het nou daadwerkelijk over gaan hebben. Maar hé jullie kennen ons inmiddels een beetje, toch?

We zakken langzaam af en gaan van Côte Rôtie en Condrieu naar Hermitage om maar even wat AOC’s te noemen. We komen uiteindelijk uit in de zuidelijke Rhône waar het weer een stuk warmer is en we dit vaak ook terug proeven in de wijnen. Sorry dat we niet alle druiven voor Chateauneuf du Pape hebben genoemd, maar wil je hier meer over weten? Check dat deze blog van Nadien en je bent weer op de hoogte.

Drinktips

 • Le Clos du Caillou Châteauneuf-du-Pape Les Safres Rouge 2019
 • Le Clos du Caillou Châteauneuf-du-Pape Le Caillou Le Tradition 2020
 • Rémi Niero Condrieu Les Ravines 2019
 • Rémi Niero Côte-Rôtie Eminence 2019
 • Alle vier te verkrijgen bij Vindict (Amsterdam) en Wijnkoperij Platenburg (Rotterdam)

Nog meer tips:

 • Chateau de Beaucastel (via Résidence / De Gouden Ton)
 • Guigal (via Gall & Gall)

Oproepjes:

 • Stuur je wijnen in voor onze Franciacorta podcast in December
 • Ken jij mousserende Saint-Péray? Deel je tip met ons via podcast@leclubdesvins.nl
 • Wijnspijs podcast met kerstgerechten, kerst lijkt nog ver weg maar voor je het weet is het al zo ver. Deel je gerechten met ons, of je menu van vorig jaar en wij gaan lekker aan de wijnspijs met jou gerecht.
 • Ratafia en pepernoten zijn misschien wel de meest verassende wijnspijs combinatie van 2021, wil je dit zelf meemaken? We hebben een heel leuk setje voor je gemaakt. Check het hier

Meer linkjes:

🍷 Lid worden voor de volgende editie van slobberpost? Dat kan, meld je aan. We gaan september weer versturen.

📦  Ben je een importeur of wijnwinkel en wil je flessen insturen? Hier vind je de details.

✉️  Vragen of tips? Mail ons op podcast@leclubdesvins.nl. We love recensies! Fan van de podcast? Laat een recensie achter in de Apple podcast app!

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

One comment

 1. blank Niek-Jan Bink says:

  Poepoe, dat viel me niet mee! Ik ben al zo’n 25 jaar Rhône fan. Tot nu toe was ik ook fan vd podcast. En nog steeds wel hoor. Maar dit was een dramatisch slecht overzicht vd Rhône. Slecht omdat jullie smaak de overhand voerde. Slecht omdat jullie kennis van Rhône veel te wensen over liet. Slecht omdat er maar een paar huizen credit werd gegeven terwijl er zoveel prachtige huizen zijn. Toppunt was wel dat een vd mooiste huizen vd Rhône, Guigal, werd weggezet als bekend van Albert Heijn en Gall&Gall. Shocking voor iemand die z’n kelder vol heeft liggen met alles wat Guigal in huis heeft. Nee dit was een drama.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.