Test je wijnkennis tijdens de Nationale Wijnquiz

Test je wijnkennis tijdens de Nationale Wijnquiz

Niets is leuker dan je wijnkennis op de proef stellen. Le Club des Vins houdt er van. En de Wijnbeurs ook. Ter ere van hun 45-jarig bestaan wordt op 25 november de allereerste online Nationale Wijnquiz georganiseerd. Ben je er klaar voor?

  • Datum en tijd: 25 november 2021 om 20.00 uur
  • Duur: 90 minuten
  • Waar: online via een interactieve livestream

Hoe werkt het?

Denk aan de Nationale IQ-test, maar dan in een wijnjasje. Het wordt gepresenteerd door quizmaster en vinoloog Astrid Joosten. Tijdens de Nationale Wijnquiz proeven de deelnemers blind zes verschillende wijnen. Dit gebeurt live in de studio en kun je online volgen. En nog leuker: jij kunt thuis meedoen door een pakketje te bestellen. Trommel je wijnvrienden op en maak er een gezellig proefavondje van. Wie mag zich aan het eind van de avond de beste wijnkenner van Nederland noemen?

In het pakketje zit onder andere dezelfde zes wijnen die de deelnemers in de studio ook proeven. Je blindproefskills worden op de proef gesteld. Luister vlug nog even de podcast ‘hoe proef je wijn?’. Ook je theoretische kennis wordt getest. No panic, je hoeft geen alwetend wijnorakel te zijn om mee te kunnen doen. Elke wijnfanaat kan meedoen. De quiz bestaat volledig uit meerkeuzevragen en duurt ongeveer 1,5 uur.

Grote prijzen

Het allerleukste – naast natuurlijk een gezellig samenzijn met je beste wijnvrienden – is dat de winnaar er vandoor gaat met een super-de-luxe wijnklimaatkast van EuroCave inclusief een wijncheque met een waarde van 7500 euro. Zo ben je de komende jaren voorzien van wijn. Of 9 flessen Chateau Mouton Rothschild 😉

De tweede plek is ook niet mis. Dan win je namelijk een wijnreis naar Frankrijk ter waarde van 2500 euro voor twee personen. Daarnaast is er een loterij waarbij iedereen evenveel kans maakt. Wie weet val je in de prijzen.

Hoe doe je mee?

Ben je overtuigd? Scoor dan snel een pakket met daarin:

  • 6 wijnen in tubes à 100 ml (genoeg voor twee personen)
  • Programma boekje incl. persoonlijk lotnummer
  • Entreeticket(s) voor de Quiz via de livestream

Prijs per pakket voor twee personen: 24,99 euro

Speciaal voor early birds
Met de kortingscode NWARCB krijg je 25% extra korting én gratis verzending.


Dit artikel is geschreven in samenwerking met De Wijnbeurs.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.