Wijnspijs: Terrine van gorgonzola & roomkaas

Dit recept gooit steevast hoge ogen. Heerlijk in combinatie met een dessertwijn – bijvoorbeeld een Sauternes of een glaasje port. Kan ook heel goed met een Amarone. De volgende keer zal ik een betere foto maken ;-).

Ingrediënten en benodigdheden:IMG_3403

 • 200 g gorgonzola
 • 200 g roomkaas naturel*
 • 2 gelatine blaadjes
 • 3-4 plakjes jong belegen
 • Pan en schaal en plastic folie

Koken is naar jezelf luisteren. Hou je van gorgonzola? Dan gebruik je meer gorgonzola dan roomkaas; de smaak komt dan sterker naar voren. Hou je van mega schimmelkaas? Dan kan je ook blue stilton gebruiken.

Stappenplan:

 1. Smelt de roomkaas in een pannetje boven laag vuur.
 2. Voeg de gorgonzola toe en roer tot het beide is gesmolten, en haal de pan van het vuur.
 3. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water (ongeveer 3-5 minuten).
 4. Voeg de gelatineblaadjes toe aan het kaas mengel en roer goed door
 5. Bekleed een kleine ovenschaal of klein cakeblik met plastic folie en vervolgens met de plakjes jonge kaas. Ik gebruik een lage ovenschaal van zo’n 20 centimeter lang, 3 centimeter hoog en 10 centimeter breed. Het mooiste is als je aan beide kanten nog stukje kaas over hebt, zodat je dit straks kan gebruiken om het te dichten.
 6. Giet je kaasprutje hierop (niet kokend heet, want dan smelt alles!) en maak je het dicht. Paar uurtjes opstijven in de koelkast en je kunt het snijden. Zet een Sauternes er naast en je bent in de hemel. LEKKER JONGE.

*Gebruik a.u.b. geen Euroshopper, goedkoop is duurkoop en voor niemand leuk.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.