Le Club des Vins

Sprookjeskasteel in Bordeaux: Chateau Carbonneau

Op een halfuur rijden van Saint-Emillion, waar wat mij betreft het woord ‘pittoresk’ is uitgevonden, ligt Chateau Carbonneau. Een heus kasteel omringd door de wijngaarden van Pessac-sur-Dordogne.

Chateau Carbonneau

Hun eigen wijngaarden wel te verstaan, want je kunt niet alleen overnachten, maar ook een rondleiding krijgen in de wijnkelder en over de wijngaarden behoort tot de mogelijkheden. Eigenaren Wilfred en Jacque zijn enthousiaste vertellers. Ze maken drie rode wijnen, een rosé en een witte wijn. Goed om te weten: ze spreken goed Engels – familiebanden in Nieuw-Zeeland!

Tijdens de tour kun je ze proeven of tijdens het avondeten. Jacque kookt elke avond een driegangen menu met lokale producten voor het hele chateau. Je dineert dus samen met de andere hotelgasten aan tafel, wat voor interessante gespreksstof kan zorgen…

Dégustation au vélo

In 2012 heb ik hier een weekendje gespendeerd. Vanuit hier kun je de wijngebieden van Saint-Emillon, Fronsac en Pomerol verkennen. Ook rondom het chateau zijn er genoeg andere wijnmakers te vinden, die niet te beroerd zijn voor een dégustation. Dat kun je zelfs op de fiets doen als je niet bang bent van een klein hellinkje.

Meer informatie & prijzen >

Abonneer je op de nieuwsbrief van Le Club des Vins.
Ontvang net als 2.500 anderen elke week wijnvertier in je inbox.

Shopping cart close