Slobberpost – proefnotities Q1 2023

Slobberpost – proefnotities Q1 2023

Dit keer hebben we drie wijnen uitgekozen, die uit dezelfde streek komen.

  • Wijn 1 – druif
  • Wijn 2 – druif
  • Wijn 3 – dezelfde druif als wijn 2, andere vinificatie

Kom jij erachter welke twee druiven zijn gebruikt en uit welke wijnstreek de drie wijnen komen?

Als je naar beneden scrollt vind je de wijnen en de proefnotities!

Wijn 1: Eresma, sauvignon blanc, Rueda, 2022

De wijn heeft een licht citroengele kleur. De neus heeft een medium+ intensiteit met gele en groene appel, citroen, limoen, maar ook tropisch fruit als mango, ananas en perzik.

De wijn is droog met medium+ zuren, medium- body, medium intensiteit en medium alcohol. De afdronk is medium.

Deze wijn is van goede kwaliteit. Goede balans tussen zuren en druif-typische aroma’s.

Dank aan TOT PR en Spanjewijnland.nl voor de wijn!

Wijn 2: Azumb’re, verdejo, Rueda, 2022

De wijn heeft een lichte citroengele kleur.

Medium (bijna medium-) intensiteit met primaire aroma’s van appel, peer, grapefruit, limoen, venkel / anijs, ziltige toets.

De wijn is droog met medium+ zuren en medium alcohol. De wijn heeft een medium body en medium intensiteit. De afdronk is medium.

Deze wijn is van goede kwaliteit. Opnieuw een goede balans tussen zuren en druif-typische aroma’s. Plezierige wijn voor enorm keurige prijs.

Dank aan TOT PR en Spanjewijnland.nl voor de wijn!

Wijn 3: Eresma, Fermentado en Barrica, verdejo, Rueda, 2021

De wijn heeft een gemiddelde citroengele kleur.

De wijn heeft een medium+ intensiteit met primaire aroma’s van rijpe appel, honing, meloen, grapefruit, perzik. Secondaire aroma’s van gist, toast en boter. Tertiaire aroma’s van vanille.

De wijn is droog, medium+ zuren, medium body, medium alcohol, medium+ intensiteit. De afdronk is medium+.

De wijn is heel goed. Het toont iets meer complexiteit in de aroma’s door de houtrijping. Het mist lengte en is daarom niet uitstekend.

Dank aan TOT PR en Spanjewijnland.nl voor de wijn!

Ons oordeel

Toegegeven, dit is de goedkoopste slobberpost die we hebben verstuurd. Oké, over geld praat je niet, maar we willen het toch even zeggen. Want we zijn onder indruk van de prijs/kwaliteit van deze drie wijnen en dat zeggen we niet omdat we Rueda Influencer of The Year zijn (true story). Liefhebbers van sauvignon blanc kunnen hun hart ophalen met deze wijn uit Rueda. Maar we houden nog meer van de verdejo. Toont alle typische kenmerken die je verwacht van deze druif, kijk maar, zonder stuivend te zijn. Ingetogen en enorm doordrinkbaar. Ideale zomerwijn. Liever iets voller? Pak dan de houtgerijpte verdejo uit het schap en serveer het bij gegrilde zalm. Steek die BBQ maar aan.

Elk kwartaal wordt er weer een setje verstuurd

Verloopt jouw abonnement? Meld je dan hier aan voor de volgende sessie! Volgens de planning versturen we in juli 2023 weer.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.