Slapen bij Liegen;Schaft in Oestrich-Winkel (Rheingau)

Slapen bij Liegen;Schaft in Oestrich-Winkel (Rheingau)

In september 2018 ben ik gestart met WSETDiploma, een redelijk pittige wijnopleiding. De tweede en derde les werden gegeven aan de Universiteit van Geisenheim in de Rheingau. Hierover heb ik je al het een en ander verteld in een eerdere blog over mijn WSET-avonturen. Vandaag laat ik zien waar ik verbleef, want dat zag er heel goed uit.

Uitzicht op de wijngaarden

Ik besluit het niet te moeilijk te maken voor mezelf. Ik wil een chille kamer, waar ik ook nog een beetje kan werken en what-the-hell een dagje langer blijf dan nodig, zodat ik nog een glimp van die mooie Rheingau meepak.

Mijn oog valt op Liegen;Schaft, een knus hotel in het midden van Oestrich-Winkel. Nu kan ik je gelijk melden dat Oestrich-Winkel geen bruisende metropool is, maar er zijn bratwursten, schnitzels en riesling. Bovendien is het omringd met wijngaarden, dus what’s not to like?

Oestrich Winkel Rheingau
Oestrich Winkel Rheingau
blank
Klein keukentje.

Is toch een heerlijk plekje. Na de lessen blijf ik hier nog wat langer om even bij te komen (en te werken). Ondanks het feit dat er een keukentje in zit, wordt er toch een uitgebreid ontbijt geserveerd. Alleen de koffie is niet top. Na een snel ontbijt maak ik een wandeling door de wijngaarden, want die vind je letterlijk om de hoek. En dat is en blijft magisch.

blank
Hoe oud kunnen wijnstokken worden?
Op de terugweg pak ik nog even de wijngaarden van de Moezel mee.

Mocht je nog een leuke (wijn)bestemming zoeken voor het voorjaar, dan raad ik je zeker aan om de auto te starten en naar de Rheingau te karren. Het is nog geen vijf uur rijden. Geen zin om zelf te rijden? Check dan even deze blog én de website van BottleStops.

Meer weten over Liegen;Schaft? Bekijk meer informatie & prijzen.

Like what you read?

Volg me dan op Instagram of Facebook en blijf op de hoogte van mijn avonturen en nieuwe artikelen. Le Club des Vins stuurt elke maand een nieuwsbrief uit, genaamd wijnvertier in je inbox. Lid worden?

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.