Er zit nog niets in je winkelwagen. Wil je wat leuks zien?
Go shoppingDaar zijn we weer met een aflevering over sherry. Het verdient nu eenmaal meer aandacht en we hopen dat het jou aan zet om ook eens een glas in te schenken.In deze aflevering focussen we vooral op onversterkte sherry. Dat lijkt iets nieuws, maar is er dus al jaren, of eigenlijk: eeuwen. De industrialisatie van sherry zorgde ervoor dat het in de vergetelheid raakte. Gelukkig zijn er wijnmakers opgestaan die deze prachtige wijnen een nieuwe traditie in blazen.
Leestips
- Significant changes to Sherry regulations in the last 50 years – Drinks Business
- Sherry – Ben Howkins
- Wat ik niet wist over sherry – deel 1
- Wat ik niet wist over sherry – deel 2
- Unfortified Jerez – Decanter
Bodegas om te checken:
- Bodegas Forlong doet gekke dingen, waaronder een mousserende palomino
- Luis Perez voor zowel vino de pasto (El Muelle, die we 184734x noemen in de podcast) en onversterkte sherry La Barajuela
- Ximénez Spinola gebruikt alleen PX in Jerez
- Cota 45 maakt o.a. de fantastische UBE in Sanlucar.
- Muchada Léclapart is een samenwerking tussen meneer Muchada, geboren in Cádiz en meneer Léclapart, een beroemde champagnemaker. Wijn voor gevorderden. Ze maken witte wijn, met ziltige, zuivere expressie, in Sanlucar.
Meer linkjes
- Ben je een importeur of wijnwinkel en wil je flessen insturen? Hier vind je de details.
- Vragen of tips? Mail ons op podcast@leclubdesvins.nl. We love recensies!
- Fan van de podcast? Laat een recensie achter in de Apple podcast app!