Le Club des Vins

Salade van venkel, sperziebonen, frisée en hazelnoten

venkelsalade wijnspijs

Makkelijke recepten – ik hou ervan. Je zal maar een vriendin hebben die het heerlijk vindt Italiaans te koken. Dat is geluk hebben. We noemen haar Dolcetto. Vanaf heden verschijnt er regelmatig een recept van haar online.

Je kunt deze mysterieuze chef ook volgen op instagram of bekijk haar pagina op Le Club voor alle recepten van haar hand.

Wat heb je nodig?

4 tot 6 personen

  • 2 venkelknollen
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 kleine krop frisee (is een beetje getande sla, maar je kunt ook andere sla of krulsla gebruiken)
  • zout en peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • grote handvol gepelde hazelnoten

Hoe maak je deze heerlijke salade?

Snij de venkel zo dun mogelijk. Blancheer de sperziebonen zo’n 6-8 minuten. Giet ze af en dompel ze in ijswater.

Naar smaak kun je ook de venkel blancheren (ongeveer 2 minuten), maar dit kun je ook rauw eten. De venkel zal ook iets garen in het zuur van de citroensap.

Meng de venkel, de boontjes en de gesneden frisée met een snuf zout, vers gemalen zwarte peper, de olijfolie en citroensap.

Voeg de hazelnoten toe (extra lekker als je ze 10 minuten roostert in de oven).

Bon Appétit!

Dit recept komt uit / is geïnspireerd op het recept uit het boek Polpo (verkrijgbaar bij bol.com).

Le Clubs wijntip

Denk je aan venkel, dan denk je aan Italiaans wit. Ik in ieder geval wel. Met dit gerecht kun je eigenlijk veel kanten op. In Italie dan. Roero Arneis uit Piemonte, Soave Classico uit Veneto of toch een San Gimignano uit Toscane? Ik ga voor de laatste en om precies te zijn de Vigna Santa Margherita van Panizzi. Deze wijn krijgt namelijk een rijping in houten vaten, wat ‘m een notig karakter geeft. Perfect bij de geroosterde hazelnootjes.

Abonneer je op de nieuwsbrief van Le Club des Vins.
Ontvang net als 2.500 anderen elke week wijnvertier in je inbox.

Shopping cart close