S04E06 Chianti Classico

S04E06 Chianti Classico

In deze podcast vertellen we je meer over de roemrijke geschiedenis van Chianti Classico. Het gebied heeft nogal al wat strubbelingen gekend. Veel oorlogen die voornamelijk te maken hadden met grenzen. Waar begint Chianti en waar eindigt het? Hoe omlijn je de Classico-zone? Wat hebben die andere subzones er mee te maken? Dit en meer hoor je in de podcast.

De aanleiding van deze podcast was het tripje dat Nadien maakte naar Toscane. Ze was uitgenodigd om de #cecchichallenge te presenteren. Een initiatief van Cecchi Winery in Toscane (maar ook aanwezig in Umbrië). Een wijnhuis dat inmiddels ook al langer dan een eeuw meegaat. Ze maken wijnen in alle prijsklasse. De instapwijnen zijn te vinden bij de Albert Heijn, de estate wijnen staan bij de Sligro.

Enkele van mijn favorieten die voorbij kwamen in de 36 uur dat we in Toscane waren:

  • Villa Cerna Samma 2017 –> 100% cabernet franc uit Toscane
  • Villa Rosa Chianti Classico Gran Selezione –> 100% sangiovese en heel mooi
  • Coevo 2011 –> Super Tuscan, blend van Bordeaux druivenrassen en sangiovese
  • Villa Cerna Primocolle Chianti Classico 2019 –> 95% sangiovese en typisch Chianti, love it
  • Poggio al Leone 2013 –> morellino di scansano, 90% sangiovese, krachtiger dan de Chianti Classico

Andere huizen die voorbij komen zijn Badia a Coltibuono, Romitorio, Isole e Olena (Cepparello), Antinori (Tignanello).

Daarnaast noemen we nog meer:

Meer linkjes

  • Lid worden voor de volgende editie van slobberpost? Dat kan, meld je aan.
  • Ben je een importeur of wijnwinkel en wil je flessen insturen? Hier vind je de details.
  • Vragen of tips? Mail ons op podcast@leclubdesvins.nl. We love recensies!
  • Fan van de podcast? Laat een recensie achter in de Apple podcast app!

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.