S03E07 Make Sherry Great Again | Part 1

S03E07 Make Sherry Great Again | Part 1

We kunnen natuurlijk wel roepen Make Sherry Great Again, maar om deze geweldige complexe wijn echt weer groots te maken is het natuurlijk fijn als je weet hoe het nou daadwerkelijk gemaakt wordt. Daarom ga je letterlijk met ons mee op reis in deze podcast. Ken je bijvoorbeeld het gezegde ABC Anything but Chardonnay, dit is net als met sherry. Chardonnay is er in veel verschillende stijlen van zoet, droog, mousserend, houtgerijpt tot ontzettend fris. Er zit dus altijd wel een stijl tussen die je lekker vindt. Dit is met sherry hetzelfde; er zijn zoveel verschillende stijlen van zoet tot droog, fris tot rijp en ontwikkeld. Er is dus altijd wel een stijl die je aanspreekt.

Verder in deze podcast:

  • Hotel Tio Pepe als je sherrydeluxe wil slapen
  • De gaafste sherries bestel je direct via XpertVinum
  • Bezoek Ximinez SpinolaLuis Perez voor bijzondere wijnen
  • Slapen in terroir in Hotel Albariza in Sanlucar de de Barrameda
  • Eten bij het NOMA van El Puerto de santa Maria namelijk bij restaurant Tohqa
  • Sterren eten bij Lu in Jerez in een squid game setting
  • Onderdompelen in de lokale tapas cultuur in Cádiz bij Taberna Casa Manteca, maar vergeet niet tijdig in de rij te gaan staan om zeker te zijn van een plek

Meer linkjes:

🍷 Lid worden voor de volgende editie van slobberpost? Dat kan, meld je aan. We gaan september weer versturen.

📦  Ben je een importeur of wijnwinkel en wil je flessen insturen? Hier vind je de details.

✉️  Vragen of tips? Mail ons op podcast@leclubdesvins.nl. We love recensies! Fan van de podcast? Laat een recensie achter in de Apple podcast app!

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.