S02E11 De wijngebieden van Duitsland

S02E11 De wijngebieden van Duitsland

Deel één van onze Wines of Germany podcast heeft overduidelijk laten zien hoe divers Duitsland als land is. Maar ook die wijnwetgeving is nu hopelijk een stukje duidelijker, omdat dit niet de meest makkelijke materie is om te behandelen zoomen we deze podcast verder in op alle wijngebieden die Duitsland rijk is.

In totaliteit zijn er in Duitsland 13 officiële wijngebieden. We behandelen de belangrijkste gebieden en starten in het meest noordelijke wijngebied van Duitsland de Ahr, en zakken zo geleidelijk af naar het meest zuidelijke wijngebied namelijk Baden. Beide gebieden hebben sowieso al één ding met elkaar gemeen, ze maken geweldige Spätburgunder!

Verder komen de belangrijkste druivenrassen per regio aan bod, de microklimaten, bodemsoorten en zijn we nog steeds op zoek naar een OUTSTANDING Dornfelder. Dus ben jij, of ken jij een geweldige Dornfelder mail ons op podcast@leclubdesvins.nl.

? Genoemde wijnen

Deze wijnen hebben we geproefd en/of genoemd in de podcast.

? Boekenhoek

In de boekenhoek deze week het boek Wines of Germany.

? De Kerst & Kaas Box

Jouw ultieme kerstborrel, voor jezelf, met collega’s of met vrienden en familie. Want iedereen verdient een kerstborrel!

Speciaal voor de decembermaanden én dit maximaal bizarre jaar lanceren we een klein lichtpuntje: de Kerst & Kaas Box. Hoera! De Kerst & Kaas box is het alternatief voor de Kerstborrel, want laten we eerlijk zijn: daar snakken we allemaal naar.

We zijn afgereisd naar het pittoreske Texel om de lekkerste kazen uit te zoeken bij onze wijnen. Echte Texelse kaas van kaasboerderij Wezenspyk die perfect past bij de wijnen.

We hebben twee boxen gemaakt. De Kerst & Kaas Box met twee wijnen bestaat uit één witte en één rode wijn. De Kerst & Kaas Box met drie wijnen is hetzelfde plus een fles champagne. Want we moeten de Decembermaand bruisend doorkomen!

?️ Oproepje

Vind je onze podcasts leuk en wil je ons steunen? Dat kan via Petje.af. Al 18 mensen gingen je voor 🙂 Onze dank is groot 🙂

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.