S02E07 Portugal

S02E07 Portugal

Deze keer behandelen we Portugal. We struikelen over de uitspraak van gebieden, druiven en nog vele andere zaken. Maar eigenlijk komen we tot de ontdekking dat Portugal net als Spanje een interessante geschiedenis heeft, met o.a. een autoritair regime. Dat dit er verder toe geleid heeft dat met name port altijd een podium kreeg en de rest van de wijnen als ondergeschikt werd gezien. Niets is minder waar en sinds Portugal is toegetreden tot de Europese Unie is alles veranderd in positieve zin. Innovatie en traditie gaan nu hand in hand samen met elkaar. En als ze die marketing nog wat beter aanpakken gaan ze een geweldige toekomst tegemoet.

Meer afspeel-linkjes vind je hier >

Verder komen de belangrijkste druivenrassen per regio aan bod, de microklimaten, bodemsoorten en proberen we alles op de juiste manier uit te spreken, vooral dit laatste vergt nog wat oefening 😉 

Heb jij nog een dikke tip uit Portugal die we moeten drinken? Laat het ons weten en stuur ons een mail op podcast@leclubdesvins.nl

Deze podcast is gemaakt in een serie waarin we voor ons WSET 4 BIG FAT EXAM landen globaal behandelen en dus allerhande leuke weetjes ontdekken.

Deze wijnen hebben we geproefd en/of genoemd in de podcast.

  • Soalheiro – het favoriete wijnhuis van Nadien, verkrijgbaar bij Okhuyzen 
  • Herdade de São Miguel Alentejano Art.Terra Amphora te koop bij Wijnkoperij PlatenburgVindict 
  • Dikke tip is Herdade do Mouchão Alentejo Dom Rafael Branco 2018 ook verkozen tot wijn van het jaar door Proefschrift! Klik hier voor de video en verkrijgbaar bij Wijnkoperij Platenburg & Vindict

Nadien heeft ook al een serie blogs geschreven over Portugal, namelijk:

? Wijn van de week

Nadien dronk BAUMARD – SAVENNIÈRES CLOS DU PAPILLON 2015 die ze zelf heeft meegenomen uit de Loire en JJ dronk één van zijn favoriete wijnen uit Zuid-Afrika namelijk de Chardonnay van Richard Kershaw!

? Boekenhoek

In de boekenhoek deze week het boek Noble Rot – Wine From Another Galaxy. Hier krijg je geen spijt van.

?️ Oproepje

Vind je onze podcasts leuk en wil je ons steunen? Dat kan via Petje.af. Al 18 mensen gingen je voor. Onze dank is groot!

Tot slot

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.