S02E06: Nieuw-Zeeland, het overzicht

S02E06: Nieuw-Zeeland, het overzicht

Deze podcast gaat over Nieuw-Zeeland! Het land van de kiwi’s, rugby en lord of the rings. Woeste en wilde natuur, geweldige vergezichten en bovenal fijne wijnen. We nemen je mee op reis en behandelen het Noordereiland en Zuidereiland. Wist je bijvoorbeeld dat Nieuw-Zeeland qua volume eigenlijk helemaal niet zo groot is, maar toch kent iedereen de wijnen! Verder is er natuurlijk meer dan alleen het paradepaardje Sauvignon blanc. Hoe het nou precies zit met deze druif en waarom deze zo herkenbaar is vertellen we je uiteraard uitgebreid.

Deze podcast is gemaakt in een serie waarin we voor ons WSET 4 BIG FAT EXAM landen globaal behandelen, en we kunnen je vertellen Nieuw-Zeeland heeft ons zeker weten te verrassen!

We proefden verschillende wijnen die echt de diversiteit van het land laten zien. Wist je dat Dry River bijvoorbeeld een Nederlands randje heeft? Genoeg reden om hier dus ook een keer een podcast over te maken.

Deze wijnen hebben we geproefd en/of genoemd in de podcast.

🍇 Wijn van de week

Nadien dronk de droge PX van Alvear en JJ dronk de Gamayzing Beaujolais van Jean Paul Brun.

📦 De Grote Wijnkaarten Box

Heb je niet genoeg muren om 12 losse wijnkaarten op te hangen? Geen nood. Scoor deze set met alle wijnkaarten handig verpakt in één box. Ideaal voor mensen die een wijnopleiding volgen. Bestudeer elke dag een ander wijnland en prent in no-time alle wijngebieden in je hoofd. Interesse klik dan HIER!

wijnkaarten

📚 Boekenhoek

In de boekenhoek hebben we deze week het grote D3 boek van WSET Diploma, want dat is wat we – vooral Nadien – vooral lezen. Het examen staat voor de deur.

🛎️ Oproepje

Vind je onze podcasts leuk en wil je ons steunen? Dat kan via Petje.af. Al 1️⃣2️⃣ mensen gingen je voor. Onze dank is groot!

Tot slot

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.