Le Club des Vins

Rotterdamse slijters in actie voor COVID-19 zorgmedewerkers

covid actie

Acht Rotterdamse slijterijen bieden hun klanten de mogelijkheid om een welverdiende fles wijn te schenken aan de medewerkers van de COVID-19 kliniek van het Erasmus MC. Het motto van de actie luidt: “1 halen, 2 betalen”.

Het idee en de slogan zijn overgenomen van de Haarlemse wijnhandel Haarlem&WINE. Het succes van deze actie bracht Moritz Peeters, eigenaar van de gelijknamige wijnhandel aan het Rotterdamse Vasteland, op het idee ook in Rotterdam zo’n initiatief te starten. Inmiddels heeft hij verschillende collega’s gerecruteerd die zich bij de actie aansluiten.

Klanten die in de winkel of online bij een van de deelnemers een aankoop doen, kunnen ervoor kiezen een extra bedrag te doneren. Dit kan voor een tweede fles zijn, een tweede doos, of een zelfgekozen bedrag. Aan het einde van de actie wordt de opbrengst in de vorm van flessen wijn aangeboden aan de medewerkers van de COVID-19 kliniek. Er is keuze uit rood, wit, rosé en een alcoholvrij alternatief. De flessen worden als cadeau verpakt en alleen tegen kostprijs met de opbrengst verrekend.

“Het Erasmus MC zegt dat ze de actie waarderen”, vertelt Moritz Peeters. “Op de COVID-19 kliniek liggen veruit de meeste patiënten met coronavirus in Rotterdam. De inzet van de zorgmedewerkers is enorm. We willen met deze actie graag iets voor hen terugdoen, zodat ze thuis op een rustig moment even kunnen ontspannen en genieten.”

De actie duurt tot 15 mei. De winkeliers die eraan meedoen zijn: De Admiraliteit Dranken, Wijnhandel Jan van Breda, Chateautjes, Harries Wine & Deli, Lenselinq Wijnimport, Wijnhandel Peeters, Slijterij Wijnhandel Marko Poot en Wijnkoperij Platenburg.

Abonneer je op de nieuwsbrief van Le Club des Vins.
Ontvang net als 2.500 anderen elke week wijnvertier in je inbox.

Shopping cart close