Ravioli met garnalen en courgette in saffraansaus met wijntip

Ravioli met garnalen en courgette in saffraansaus met wijntip

Van zo’n bord word je toch heel gelukkig. Die kleuren. En dan de smaak. Saffraan, garnalen en zelf gemaakte ravioli, wat wil je nog meer?

Wat heb je nodig?

  • 200 gram farina 00 (bloem)
  • 2 eieren, 1 dooier
  • 2 courgettes
  • 700 gram ongepelde garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ansjovis
  • 100 g roomboter
  • 2 sjalotjes
  • 200 ml witte wijn
  • 150 garnalenbouillon (maak dat van de garnalenschillen of laat trekken met blokje visbouillon)
  • 2,5 dl slagroom
  • flinke snuf saffraan
  • paar takjes bieslook
  • olijfolie, zout, peper

Wat heb je nodig?

Maak het pastadeeg. Kuiltje in de bloem, breek daar de eieren in en werk de bloem erdoor, voeg een snuf zout toe. Kneed 15 minuten. Half uur in cellofaan in de ijskast.

Doe een scheut olijfolie in de pan, met knoflook, ansjovis en de gesneden courgette. Na een kwartier de gepelde garnalen 5 minuten meebakken. Maal het grof en voeg peper en zout toe. Dit is de vulling voor de ravioli. Hou eventueel een paar garnalen apart voor de garnering.

Smelt ondertussen boter in een pan, met knoflook en sjalot, wijn erbij en laat inkoken. Week de saffraan in de garnalenbouillon en voeg toe aan de saus. Laat het een beetje inkoken, slagroom erbij, paar minuten pruttelen en pureer. Voila, de saus is klaar.

Haal het pastadeeg uit de koelkast en maak met pastamachine vellen pasta (stand 7/8). Leg de vulling van courgette en garnalen erop, leg er een vel over en steek de vorm uit met ravioli-steker. Kook ongeveer 4 minuten in gezouten water.

Serveer met de saus, maak af met garnalen en bieslook.

Wat drinken we erbij?

Iets wat je zeker weten niet verwacht, namelijk: moscato giallo (gelber muskateller). Die van Coltenrenzio uit Alto Adige, bijvoorbeeld. “Uit de kunst”, aldus @dolcetto050. Woorden schieten te kort, dit kun je alleen maar zelf proberen.

Meer recepten? Check dan ook de instagram van @dolcetto050 of bekijk de wijnspijspagina van Le Club.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.