Wijnspijs: Quiche lorraine

‘s Werelds bekende quiche is toch wel de Quiche lorraine. Een simpele hartige taart met spek en kaas, waar tal van variaties op te verzinnen zijn. Het allerlekkerste bij de quiche – en sowieso een dikke tip bij eiergerechten – is een glaasje Champagne.

Benodigdheden:

  • Bladerdeeg voor hartige taart (ongeveer 7 plakjes)

    Quiche loirraine
    Stap 4 – Quiche Lorraine
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 150 ml melk
  • 1 pakje creme fraiche
  • Peper
  • 120 tot 150 g Geraspte oude kaas
  • 4 eieren

Bereidingswijze:

  1. Bak de ontbijtspek licht krokant en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
  2. Vet de springvorm met boter in en bestrooi met bloem (of bakpapier).
  3. Bekleed de onder- en zijkant van de springvorm met de plakjes hartige taart deeg.
  4. Verdeel de krokante ontbijtspek over de bodem.
  5. Meng de melk, creme fraiche, eieren, oude kaas en
  6. Voeg peper naar smaak toe en schenk het mengsel in de springvorm.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  8. Bak je quiche in ongeveer 40 minuten gaar.

Wijntip

Een glaasje bubbels past perfect bij de quiche Lorraine.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.