Er zit nog niets in je winkelwagen. Wil je wat leuks zien?
Go shopping‘s Werelds bekende quiche is toch wel de Quiche lorraine. Een simpele hartige taart met spek en kaas, waar tal van variaties op te verzinnen zijn. Het allerlekkerste bij de quiche – en sowieso een dikke tip bij eiergerechten – is een glaasje Champagne.
Benodigdheden:
- Bladerdeeg voor hartige taart (ongeveer 7 plakjes)
- 8 plakjes ontbijtspek
- 150 ml melk
- 1 pakje creme fraiche
- Peper
- 120 tot 150 g Geraspte oude kaas
- 4 eieren
Bereidingswijze:
- Bak de ontbijtspek licht krokant en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Vet de springvorm met boter in en bestrooi met bloem (of bakpapier).
- Bekleed de onder- en zijkant van de springvorm met de plakjes hartige taart deeg.
- Verdeel de krokante ontbijtspek over de bodem.
- Meng de melk, creme fraiche, eieren, oude kaas en
- Voeg peper naar smaak toe en schenk het mengsel in de springvorm.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak je quiche in ongeveer 40 minuten gaar.
Wijntip
Een glaasje bubbels past perfect bij de quiche Lorraine.