Er zit nog niets in je winkelwagen. Wil je wat leuks zien?
Go shoppingOnze kok @dolcetto050 stond afgelopen weekend weer heerlijk te kokkerellen. Dit keer tovert ze een parelhoen op tafel, zachtjes gegaard in de oven met rode wijn, eekhoorntjesbrood en Italiaanse kruiden. Om je vingers bij af te likken, zo lekker.
Wat heb je nodig?
- 4 parelhoen bouten
- 2 stengels bleekselderij
- 2 teentjes knoflook
- 2 wortels, beetje bloem
- 1 Italiaans saucijsje (ik gebruikte van het merk levono)
- 15 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood)
- 125 ml kippenbouillon
- 6 grote salie bladeren
- 2 blaadjes laurier
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje tijm
- 375 ml rode wijn (ik gebruikte een Montepulciano d’Abbruzzo)
- een scheut olie
- een klont boter
Voel je vrij om meer van de kruiden toe te voegen, als je dat lekker vindt.
Hoe maak je het?
Week de porcini een half uurtje in heet water voordat je dit recept maakt.
Pak een stoof/braadpan met deksel of anders een ovenschaal.
Het kan ook zonder deksel als je die niet hebt.
Haal de parelhoenbouten door de bloem. Doe de olie en de klont boter in de braadpan. Doe de parelhoen erbij en braad aan tot beetje kleur heeft. Haal uit de pan en bestrooi daarna met peper en zout.
Doe vervolgens de saucijs, nadat je het vlees eerst uit het velletje hebt gehaald, de uien, de knoflook, de in kleine stukjes gesneden bleekselderij en wortel en de geweekte porcini (even uitgeknepen), de salieblaadjes, tijm en de rozemarijn in de pan. Braad even aan en giet daarna de wijn en de bouillon erbij en doe de laurierbladen erbij. Doe de parelhoenbouten ook terug in de pan.
Zet dit in een voorverwarmde oven van 120° en laat dit ongeveer 1 1/2 uur of iets langer staan totdat het vlees bijna van het bot valt.
Als je een deksel hebt bij de ovenschaal of de pan, laat die er dan eerst een uur op en haal hem aan het einde er af. Als aan het einde sprake is van te veel vloeistof kun je dit nog binnen met wat bloem of maïzena.
Serveer dit met de saus bij bijvoorbeeld puree of een eenvoudige saffraanrisotto.
Wat drink je er bij?
Lekker bij dit gerecht zijn niet te zware rode wijnen, bijvoorbeeld een Montepulciano d’Abruzzo, een lichte sangiovese of een Valpolicella.
Meer recepten? Check dan ook de instagram van @dolcetto050 of bekijk de wijnspijspagina van Le Club.