Panizzi Vernaccio di San Gimignano

Ja, er staat een Vernaccio di San Gimignano van Panizzi voor onze neus. De derde DOCG tijdens het Italiaanse clubavondje. Hoewel er niet zo gek veel DOCG’s voor witte wijnen zijn, hebben we nu toch al de 3e te pakken. Netjes. DOCG staat voor ‘Denominazione di Origine Controllata e Garantita’, de hoogste kwaliteitsaanduiding voor wijn in Italie. Meer weten? Check dit stukje theorie.

Als ik even mijn wijn-jargon mag laten spreken, dan zeg ik dat dit een ronde wijn is. Hoewel ik zelf het begrip ook wat random vind, kan ik me wel voorstellen dat dit een ronde wijn is. Het klopt. De cirkel is rond. Dat gevoel heb ik wel.

De wijn paste perfect bij de vitello tonato. Zelf maken? Voila, hier het recept.

Panizzi San Gimignano is te koop bij Platenburg voor € 13,25. 

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.